Time Restaurant & Bar: Vrijeme je za novi koncept i meni!

by Ribafish
0 komentar
Time Restaurant & Bar

Jedno od rijetkih mjesta u Zagrebu gdje možete doći na izvrsnu večeru u 20 sati i onda se samo odšetati do drugog dijela lokala i nastaviti čagati do fajrunta. Time već godinama njeguje tu tradiciju, a jela i kokteli se mijenjaju i usavršavaju.

Za koktele je i dalje odgovoran fantastičan kreativac, jedan od najboljih kokteldžija Hrvatske i regije, Roman Rabik, a za novi meni, pogotovo yakitori – chef Marko Alilović.

Ideja s kojom će Time ući u ovo proljeće je – dijeljenje, odnosno neka vrsta Izakaye, japanskog tipa restorana gdje je u prvom planu Sushi and sticks sharing meni + kokteli.

Time Restaurant & Bar

Njihova verzija tradicionalnog japanskog roštilja radi se na grillu hibachi s japanskim ugljenom koji izgleda kao poluga srebra, dok su namirnice koje se peku, uz klasičnu piletinu, ali i drugih namirnica poput ribe, mesa, rakova i povrća, što je moguće više domaće i pomno odabrane.

Kada vam na stol dođe velik stalak s 5-6 vrsta jela pečenih na štapićima, svi ljudi za stolom počnu čupkati klopu i tako dok ne dođe novi slijed. Pa se potrudite brzo fotkati jer je roštilj uvijek najbolji dok je vruć.

Time također zadržava svoje standardne dane s popustima, uz već popularni All you can eat sushi format ponedjeljkom, sada postoji i Yakitori utorak gdje vrijedi 2+1 gratis te Cocktail Thursday (logično, četvrtkom) kada su cijeli dan svi kokteli 55 kuna. Roman Rabik, u kojeg sam iskreno malo i zaljubljen, smiksao je i tri nova soka te koktel kartu u kojoj miješa okuse i mirise cijelog planeta. Moj osobni favorit je Tokyo Fizz, čaša sretnog pijanog manga, ali svatko će se naći u nekom svojem, jer je paleta stvarno široka.

Što se tiče jela, obavezno se mora probati piletina, osnova svakog yakitorija, ovdje posebno sočna s kapljicom soja sosa, zatim filet lososa, povrće, gambero rosso, yakitori povrće, i jelo koje se vraća na velika vrata – vrat Mangulice. Bolje zvuči nego samo – vratina, ali Marko je velemajstor! Tu je i nimalo klasična krumpir salata, piletina u terijaki umaku, s paprikom, umotana kao sarmica u blitvu s ananasom (izvrsno!), prepelica i svinjska potrbušina…

Da sve izgleda kao varijanta leskovačkog voza, tu je i kobasičica chistorra, pa smo yakitori od milja nazvali japanskim vozom! Skoro zaboravismo filet brancina, shiitake, papričice i apsolutnog pobjednika mjeseca – male zelene, kukuruzno patlidžanaste, oduševljavajuće bamije. Da, ono što se jede u varivu kad dođete doma frendovima u Bosnu, na štapiću s roštilje je totalna senzacija!

Pokerai: Sjajna havajsko-japanska priča po prvi puta na Fuliranju i Adventu u Zagrebu

Tu su još i steakovi od vrata crne slavonske svinje, odležani sirloin galicijskog goveda, rib eye i steak od janjećeg buta uz prženu rižu i jako mekan naan, a ne propustite ni curry majonezu ni domaći ajvar. Za kraj, sladoled od kokosa koji pripremaju dva konobara što se s tekućim dušikom radi za vašim stolom.

Ako ne znate kako oduševiti djevojku koja vam se sviđa – evo rješenja! Cijene u Timeu nisu sitnica (sladoled je 55 kuna), ali zato je sve na visokom nivou, od svjetla, intime, do konobara i naravno – hrane i pića. i to treba poštivati.

Time Restaurant & Bar

Na kraju, što reći nego, ako ste se zaželjeli noćnog provoda, možda i najboljih koktela u gradu i sjajne japanske kuhinje na hrvatski način, svratite u Time Restaurant & Bar na uglu Petrinjske i Amruševe i uživajte kao u svakoj većoj svjetskoj metropoli.

Makar da probate bamiju, nitro ice cream i Tokyo Fizz, divota!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.