Novi zagrebački Asian Fusion restoran Chi Le Ma: Sada znate kako se na kineskom pita “Jeste li jeli?”

Od zapada do istoka najvećeg kontinenta, iskusni kuhari u novom restoranu u Cvjetnom naselju spremaju za vas klasike, ali i neke nove azijske specijalitete

by Ribafish
0 komentar

Nekada smo na Cvjetno naselje dolazili zbog studentskih tuluma, iako su oni na Savi bili jači, i hranili se ili u menzi ili na rijetke dane s lovom u klasičnoj ćevabdžinici istog naziva.

Vremena su se stubokom promijenila i danas je Studentski dom okružen Balonom, Meat The Kingom, Piterijom Ivo, oba Koste, a odnedavno na mjestu gdje je bio restoran s wokovima – sada niče Chi Le Ma.


Jednom kad zapamtite izgovarati Chi Le Ma (na kineskom – jeste li jeli), a ne Fu Man Chu, kako sam ga barem pet puta prozvao, u svijetu će već biti otvoreno desetak franšiza istog imena, jer je namjera kineskog vlasnika upravo da lokalnim i tradicionalnim azijskim jelima s naglaskom na Kinu, ali i tajlandsku, japansku i havajsku kuhinju, poruči svijetu koliko se dobro jede kod njih.

Priča je krenula iz Sečuana, a nastavila se u Amsterdamu, Podgorici, Beogradu i Varšavi, gdje je i glavna europska baza, odakle su i u Zagreb došli profesionalni kuhari podučiti naše dečke osnovama kineske kuhinje.


Zaslužan što je Hrvatska ušla među prvih deset destinacija Chi Le Ma (u sljedećem naletu se planira otvoriti novih stotinu), jest poduzetnik Filip Špiranec, koji je uz svoj primarni posao, financijski consulting, u posao s restoranom ušao dosta oprezno. Ipak mu je prvi put da radi tako nešto, ali se sa suvlasničkim ugovorom stvarno dobro potrudio da podrumski prostor uredi stvarno lijepo.

Malo cigle, malo bijele boje, sitni detalji koji povezuju s Azijom po zidovima, i ugodna, prozračna atmosfera, sasvim su dovoljne za početak nečeg novog, a toliko traženog u našoj metropoli.


Za dosta kratku ali pomno odabranu kartu s dvije juhe, četiri predjela i desetak glavnih jela sada se, od strane mentora Mao Hailin, brinu chefovi Goran Galić i Dominik Letinčić, dok je iz slavne Sofre na mjesto glavnog konobara došao stari znanac, iskusni Selmir Bešić. Restoran je za dostavu Wolta i Glova otvoren 27.12.2021., i polako se puni i živom ekipom, s naglaskom da će sve izgledati puno bolje kad uskoro otvore terasu s tridesetak sjedećih mjesta, uz postojećih 50 u unutrašnjosti.


Za početak su na stol došle izvrsne spring rolice sa zanimljivim ljutkastim umakom, a odmah za njima i još bolje gyoze koje nisu bile poput „sarmi“ u Nomuu, moramo svakako ponoviti posjet tom lokalu… Ljuta pohana katsu piletina koja je uslijedila bila je i najbolje jelo dana, iako bi se trebalo poraditi na dodacima.


Kung pao s piletinom je bio idealno začinjen, iako možda mrvicu presladak, također jako dobro napravljen. Ramen, premda nije bio okusom loš, treba definitivno još par sitnih zahvata da se može mjeriti s najboljim u regiji, onim velikog Vida Nikolića.

Pohani sladoled za desert, idealno za žene i djecu, a kako bih ja pojeo i pikulu i trpa da su pohani, sve je nestalo u sekundi. Za piće je u ponudi sake Choya, četiri vrste Zmajskog piva te jako zgodan izbor pretežno domaćih vina od Bolfana i Petrača do Damjanića i Matkovića.


Chi Le Ma zvuči kao hrabra i poštena priča u kojoj je sve još na početku i ima puno mjesta za rast i razvitak (obavezno treba ubaciti sushi, za kojim su svi poludjeli), ali poznavajući domaću publiku uvijek željnu azijske hrane, brdo studenata, zaposlenih ljudi i stanara u okolini, vrlo lako bi se mogli pelcati i dodati novu zastavicu na gastronomskoj karti Zagreba. Držimo im fige!


Chi Le Ma, Cvjetna cesta 13
https://www.facebook.com/ChilemaZagreb
Tel. 099 346 9308
chilemazagreb@gmail.com
@ChilemaZagreb
Radno vrijeme: 12:00 – 22:00

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.