Muzej čokolade Zagreb predstavlja Dane čokolade, kave i slastica

U Family mallu na Jankomiru od 24. do 27. veljače održat će se Dani čokolade, kave i slastica na kojima će svoju ponudu posjetiteljima predstaviti vodeća imena regionalne čokolatijerske i slastičarske scene

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Znate li da čokolada potiče proizvodnju endorfina, stvara osjećaj ljubavi? Neki pronalaze istinsko zadovoljstvo u njoj, drugi pronalaze utjehu ili inspiraciju. Čokolada kao jestiva sreća spaja ljude, najbolja je isprika, poklon i najslađi porok, slažete se?

Vjerujemo da su istinski i strastveni ljubitelji čokolade posjetili popularni Muzej čokolade u Zagrebu, a sada u njihovom angažmanu možete probati i kupiti raznovrsne čokolade, praline i ostale čoko craft proizvode od najpoznatijih čokolatijera.

Na četverodnevnoj izložbeno prodajnoj manifestaciji od koja se od 24.02. do 27.02.2022. u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb i uz potporu Barry Callebauta, popularni Family mall na Jankomiru postat će bogatiji za novu slatku manifestaciju – Dane čokolade, slastica i kave. Tijekom četiri dana posjetitelji će imati priliku kupiti i kušati proizvode artisan i craft čokolatijera vrhunskih specialty coffee roastera te originalnih slastičara. U ponudi će biti preko 500 različitih mahom ručno rađenih čokolada i pralina koje se u pravilu ne mogu naći u redovitoj maloprodaji trgovačkih lanaca.

Svoju će ponudu posjetiteljima predstaviti vodeća imena hrvatske i regionalne čokolatijerske i slastičarske scene, koju je među prvima s oduševljenjem kušala poznata influenserica Ella Dvornik.

Izlagači su Taman Artisan Chocolates iz Zagreba -najnagrađivaniji hrvatski čokolatijeri s velikim brojem međunarodnih nagrada, bean-to-bar proizvođač, Nadalina iz Solina, također bean-to-bar proizvođač čokolade, koji je posebno za ovu prigodu kreirao čokoladnu pizzu s različitim posipima, Croatian Choco Concepta i Lungomare iz Opatije (craft čokolatijeri koji imaju proizvode poput čokoladne Baščanske ploče), Medina kuća / Marta i Medo iz Popovače , ChoCo slastice iz Velike Gorice, Gamulin Chocolates s Hvara ,artisan čokolatijer koji kombinira vrhunsku čokoladu s raznim lokalnim infuzijama i inkluzijama, Lucifer iz Slovenije, vrhunski čokolatijer s ogromnom paletom različitih proizvoda, Bashka Chocolatier iz Sarajeva, trenutno vjerojatno najzanimljiviji čokolatijer is BiH, Čok-čok čokolada iz Istre, Bréza Ceramics ručno dizajnirane i izrađene dizajnerske šalice za kavu, Chocovix, vrhunske belgijske čokolade za izradu slastica, StamevskiTorterie Macaron, vrhunska talijanska kava Hausbrandt, Callebaut, proizvođač čokolade za proizvodnju čokoladnih slastica, Biljaric, prirodna ručno rađena kozmetika na bazi kave i kakaa, Costa CoffeeAlpeks Gastro, oprema za slastičarsku industriju, Al Kaprone, vrhunski alkoholni likeri na bazi čokolade i kave, vrhunska talijanska kava LavazzaBonBon Bar i Cukrček iz Ljubljane, iChoco iz Italije – ručno rađena čokolada po bakinom receptu, Hug & Punch – specialty coffee roaster, Steam Coffee – specialty coffee roaster s izričajem steam punka, Monin – poznati sirupi koji će se prezentirati kao preljevi na soft iceu i Cookie Factory, vrhunski slastičari.

Osim ekskluzivnih slastica i kava nudit će se i kulturno edukativni program pa će ugođaju doprinijeti i prigodna mini-izložba iz Muzeja čokolade Zagreb, a akademski kipar dr. art. Petar Popijač uživo će pred posjetiteljima isklesati čokoladnu skulpturu iz bloka masivne čokolade od pola tone. Jednako tako, održat će se i ukupno 12 prezentacijskih radionica na teme “Izrada prirodne kozmetike s kakao maslacem” voditeljice fitoterapeutkinje Maje Gašparić, prezentacijske radionice “Ručna izrada čokolade s posipom”, i “Ručna izrada pralina” Mirele Samirić, kao i degustacijska radionica – Čokolade kontroliranog podrijetla u organizaciji Stiva Kahline i Sanje Vladović iz Taman Artisan Chocolates.

Rezervacije za praćenje oglednih radionica nisu moguće, a raspored održavanja možete pronaći na mrežnim stranicama Family malla i Muzeja čokolade Zagreb.

Ulaz na događaj je besplatan, a osigurano je i blizu 1.000 besplatnih parkirnih mjesta uz sve druge pogodnosti modernog trgovačkog centra. Covid potvrde nisu potrebne, već pridržavanje propisanih mjera, a informacije o radnom vremenu manifestacije i terminima održavanja prezentacijskih radionica možete pronaći na www.muzejcokolade.hr i www.familymall.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.