Najiskreniji zagrebački burgeri: The M Brothers nakon farme otvorili i svoj burgeraj!

by Ribafish
0 komentar

Na lokaciji preko puta kina Europa ili što god je sad već tamo, ispred podrumskog prostora gdje su prije bili Jazz Ba i Pomeri, već par dana ponosno stoji tabla The M Brothers! Za početak, krenuli su s tri burgera, ali to je tek zagrijavanje…

Ponosni smo što smo u sastavu Kas, Lidač i vozač Clija pred godinu dana među prvima posjetili modernu farmu junadi s klaonicom negdje na makadamu bliže Slunju nego Karlovcu, napisali nešto o njima, a isto tako i isprobali prve pokušaje Hrvojevih burgera.

Aberdeen angus: Svježa junetina s farme kod Karlovca direktno do vašeg stola!

Tamo smo saznali kako ne koriste antibiotike, hormone ni steroide, a kasnije se satirali mesom njihovih durok svinja (od kojih su u međuvremenu odustali, ostadoše samo black angusi), sjajnim steakovima…

A njihov odležani osso buco (ili ossobuco, u svakom slučaju ga obožavam) nam se neki dan tako opako smiješio iz velikog frižidera koji stoji na ulazu u novo/staro mjesto u centru metropole namijenjeno mesoljupcima.

No, što nam nude The M Brothers (vlasnici su tri brata Maturanec, od kojih je jedan u šumi, drugi na farmi, a mali Hrvoje je u kuhinji, dok je PR Željko tu za sve ostalo), koji svojim mesom opskrbljuju i slavni El Toro, kao i još dosta hrvatskih restorana, probali smo u dva navrata.

Prvi put prvi dan kad su ušli u novi prostor, i drugi put par dana nakon što su počeli prodavati, kako preko Wolta, Bolta i Pauze, tako i na samim vratima lokala, uz neizbježnu kavu to go.

Na meniju su tako sada tri 160 gramska burgera s njihovim mesom s više položaja junice (vrat, plećka, but), njihovim špekom kojeg su ostavili od duroka i Hrvojevim domaćim pecivom. Ostatak nabavljaju sa svih strana, a kad se malo uhodaju i kad vani zagrije, krenut će s jačim obilaženjem kvalitetnih OPG-ova.

Tada misle krenuti i s pečenjem ozbiljnijih komada mesa u lokalu s naglaskom na steakove – tu toliko bolnu točku grada Zagreba.

No, burgeri. Classic burger s prilogom, finim pomfritom stoji 50, Cowboy 57, a Lumberjack 58 kuna, što je, složit ćete se, više nego korektna cijena za strogi centar. Kauboj je tu jer su stalno na farmi, a Drvosječa jer se uz farmu s klaonicom, bave i šumarstvom. Sljedeći burger koji će imati nam nisu dali da reklamiramo, ali vjerujte nam, bit će hit!

Hrvoje se igra sa sastojcima, kombinira, ne štedi, a kako je netom ostao bez glavnog kuhara, ovom vas prilikom poziva da se zaposlite kod njega i dođete pomoći oko mesa. Njegovi burgeri imaju tu komponentu koju ima rijetko tko, a to je da zna porijeklo svakog komada mesa kojeg stavi u njega.

Fali tu još brušenja, sitne dorade, mrvu loja, nekih kombinacija okusa, ali ako ste se zaželjeli okusa domaćeg mesa, i cijenite što netko fura svoj film, znate gdje trebate doći – u Varšavsku 8. S nadom da će braća uskoro proširiti jelovnik, nadamo se da se vidimo što prije.

Moj pritajeni favorit je kombinacija crvenog zelja i domaće majoneze u Cowboyu, ali umak od vrganja u Lumberjacku…

Uostalom, posjetite The M Brothers, kupite meso za doma ili pojedite burger i uvjerite se sami!

The M Brothers, Varšavska 8
099 377 3699
www.the-m-brothers.com
info@the-m-brothers.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.