Na “Ceremoniji Vatre” u Tattva Pag predstavljena tequila Volcan di Mi Tierra

by Ribafish
0 komentar

U subotu 24.07. u noći punoga mjeseca, u Tattva Restaurant & Beach klubu na Zrću, na Ceremoniji Vatre, događanju koje je zaštitni znak ovog boutique kluba koji svojim konceptom otvara novo poglavlje zabave i gastronomije na Jadranu, predstavljena je ultra-premium tequila Volcan De Mi Tierra, novi brend iz LVMH portfelja.

Službena objava:

Tattva („element“ na sanskrtu) nije samo novo i posebno mjesto. Ona je prije svega doživljaj i slavlje prirode i njezinih pet elemenata – zemlje, vode, vatre, zraka i ethera (prostora) koji su zaslužni za postojanje svega što nas okružuje i što doživljavamo, osjećamo, vidimo. Okupljanje oko vatre kao pokretačkog elementa, zaštitni je znak koncepta koji su za Tattvu razvile Sanja Britt Jusić i Ana Penavić, a događa se samo u noćima mlađaka i punog mjeseca.

Noć punog mjeseca u Vodenjaku 24.07. bila je treća od 5 noći u kojima Tattva pruža svojim gostima ovo jedinstveno iskustvo, a prigodno povezujući vatru iz Tattvinog koncepta s vatrenom vulkanskom erupcijom nakon koje iz vulkanskog pepela nastaje plodna zemlja iz koje će niknuti plava agava, najcjenjenija sirovina meksičke tequile, predstavljena je ultra-premium tequila Volcano iz regije Jalisco, smještene u podnožju vulkana Tequila. Četiri koktela na bazi tequile Volcan Blanco pratili su zalogaji inspirirani meksičkom, začinima bogatoj i vatrenoj kuhinji združenoj s mediteranskim okusima: tostada s jadranskim škampima, chimichanga na bazi piletine te vegetarijanski kanapei.


Energiju i ugođaj Ceremonije Vatre stvarali su chill-out live performeri: guitarist El Chandrito kombinirao je zvukove latino i španjolske flamenco glazbe s notama balkanskog etna, a nadovezao se mistični Ishani Mae, ženski duo koji svoj muzički izraz gradi na kombinaciji etna i ambijentalnih zvukova prirode. Namdev, bubnjar koji poput jeke priča priču ritmova, stvarao je ugođajnu pratnju DJ-u, da bi sve kulminiralo trenutkom u kojem se energija transformira u magično-mističan plesni ritam, a on pak postaje osobno iskustvo svakog sudionika.


U Tattva Restaurant&Beach clubu održat će se još dvije Ceremonije Vatre: jedna 7. kolovoza, kada se otvara posljednja mjesečeva četvrt u Lavu, te druga 21. kolovoza, koji slavi prvu četvrt u Vodenjaku.

O brandu Volcan De Mi Tierra
Tequila Volcan De Mi Tierra prvi je brend tequile u LVMH grupaciji, a nastao je udruživanjem LVMH-a s obitelji Gallardo koja već 5 generacija proizvodi tequilu, čime je osiguran kontinuitet lokalne sirovine i baštinjeno iskustvo terroira, a tome su pridodani znanje i tehnologija LVMH-a. Tequila Volcan De Mi Tierra spada u red super-premium tequila koje se u stopostotnom omjeru proizvode od srčike (srca) najcjenjenije plave agave (Blue Webber Agave), bez dodataka aditiva, bojila i aroma, a svi se postupci obavljaju isključivo ručno, pa se za odvajanje soka agave od vlakana mljevenjem i dalje koristi drevna tehnika „tahona kotača“ koji je izrađen od vulkanskog kamena, dok su u proces fermentacije implementirane inovacije poput kvasca od šampanjca ili ruma. Destilacija se pak vrši u bakrenim kotlovima radi postizanja veće mekoće samoga završnog proizvoda.

Posljedično, filozofija brenda formulirana kroz 5 „srčanih“ statementa: tequila dolazi iz srce zemlje, nastaje od srce agave, stvorena je sa srcem, živi u srcu ljudi, proslavlja se sa srcem. Jamstvo izvrsnosti i dokaz izvornost proizvoda je NOM 1523 (Norma Officiala Mexicana) – jedinstveni matični broj kojim državna institucija CRT potvrđuje da proizvođač poštuje sve propisane standarde, te da se u rečenoj destileriji proizvodi samo ta tequila.


Tequila Volcan Blanco, prva od četiri etikete iz branda Volan De Mi Tierra koji na hrvatsko tržište donosi Miva galerija vina, nastaje spajanjem najcjenjenije meksičke plave agave iz visinskih nasada poznate po voćnosti, s nizinskom zemljanom agavom. Aromatski profil obilježavaju citrusne i herbalne note, uz naznaku crnoga papra i voćne arome višanja i krušaka.

Idealna je za koktele, a niže su prijedlozi:
1. Volcan Blanco / agavin sirup / sok od limete / sok od grejpa / Fever-Tree soda / sol
2. Volcan Blanco / agavin sirup / sok od limete / Bols watermellon / Fever-Tree soda
3. Volcan Blanco / Del Professore aperitivo / sok od limete / sirup od badema
4. Volcan Blanco / Fever-Tree bazga / sok od limete

Više informacija o Tattva boutique Restaurant & Beach klubu: www.tattvapag.com

Dodatne informacije o brandu Volcan De Mi Tierra, te receptima za koktele: tin.mohor@miva.com.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.