Jagunić Amber Selection Traminac Crveni: Vino koje definitivno morate probati

by Ribafish
0 komentar
Plešivica je divna sama po sebi, ali postoji ta jedna terasa s “The pogledom”. Obitelj Jagunić vrijedno radi na svojim sjajnim “šampusima”, ali jedno vino po meni treba dodatno spomenuti – Jagunić Amber Selection Traminac Crveni
Prije nego što pročitate što njegovi distributeri iz Enozoika imaju reći za ovo savršenstvo koje mijenja mirise i okuse sa svakim novim gutljajem, stvarno vam toplo savjetujem da ga probate, jer stvarno priča neku novu priču, ‘ajd živili!
Službena objava:
Čak četiri generacije posvetile su svoj život proizvodnji ovog vrhunskog vina. Da ljubavi i truda nije nedostajalo, zna obitelj Jagunić koja je svo znanje svojih djedova pretočila u zlatne kapi svog vina. Kako vrijeme prolazi tako dolaze i nove tehnologije koje su pozdravili braća Dominik i Martin. Današnja tradicija vinarije okrenuta je proizvodnji pjenušavih, mirnih bijelih i jantarnih vina.
Blagodati Plešivice
Plešivica je stvorena za proizvodnju vina. Što radi nagiba, izloženosti svijetlu, vjetrovima, klimatskim prilikama pa tako i ljudskom utjecaju koji je pametno iskoristio dar prirode.

Položaji na kojima se nalaze vinogradi pomno su birani prema sorti, podlozi i ideji budućeg vina te jedni su od najboljih što Plešivica pruža na svojim nadaleko poznatim „amfiteatrima“.
Sadašnjih osam sorti se uzgaja na deset lokacija, a sve su one u neposrednoj blizini vinarije kako bi se maksimalno skratilo vrijeme između berbe i prerade grožđa. Berba se obavlja isključivo ručno i beskompromisno selektivno čime se osigurava odlična sirovina.
Ovaj Traminac Crveni vinificiran je metodom duge maceracije uz minimalnu intervenciju kako u vinogradu tako i u podrumu.
Jeste li znali?
Maceracija je postupak namakanja neke krute tvari u tekućini, npr. voća ili bilja u vinu ili moštu, radi izdvajanja željenih supstanci, npr. boje i mirisa. Ovo vino je odležalo čak 210 dana u starim barrique bačvama koje doprinose posebnoj boji i mirisu pa tako i okusu.
Zagasito medne je boje u čijim se nijansama reflektira sva ljepota kolorita jeseni ili zlatnog zalaska nad morem. Otvara se u pravcu latica ruže, borove smole i meda od kestena koje duljom aeracijom evoluiraju u pravcu kompota od dunja, kandirane korice naranče te marcipana. Sortni aromatski deskriptori ovdje dolaze do potpunog izražaja što i nije čest slučaj kod jantarnih vina. Nepce je u znaku “bešavnog” balansa i balzamično-eteričnog završetka. Vino meditacije ili meditativno vino …

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.