Morate probati brutalan tart od ruže sjajne Ivane Čuljak!!!

by Ribafish
0 komentar

Pošto se Petra Jelenić ne javlja da idemo na fileke, i dalje imam divnu pastry cheficu na dohvat ruke. Naime, Ivana Čuljak, alias Chu_Lo je najdivnije biće svijeta koje sav svoj osmijeh i biće ugađuje u savršene kolače, a u ovaj zadnji, tart od ruže, sam se malkice i zaljubio.

Dakle, kao da poljubiš kumu na svadbi, totalka! Naletite na Bazaar kućicu na Fuliranju, vidimo se!

 

Evo i službene objave!

Zaboravite na klasično kuhano vino i kobasice, ovog Adventa hit su začinjeni punčevi i tartevi s domaćom karamelom – jedinstvena ponuda kućica A most unusual Bazaar by Botanica na Europskom trgu i Fuliranju

Zagrebački Advent svake je godine sve veći i bolji, sudjeluje sve više ugostitelja te je gastronomska ponuda, na veselje svih posjetitelja, bogatija i raznolikija. Ipak postoje oni koji se ističu u masi, ne samo jedinstvenom ponudom pića i ukusnih zalogaja, već i uređenjem.

Upravo su začinjeni punčevi i tartevi s domaćom karamelom ono zbog čega brojni posjetitelji Adventa zastaju na kućicama A most unusual Bazaar by Botanica na Europskom trgu i Fuliranju (Strossmayerov trg). U njihovoj ponudi, naime, dominiraju topli napici na bazi vina, izrađeni po posebnoj recepturi, a s dodatkom gina, viskija i ruma te najfinijih začina kao što su pupoljak perzijske ruže, hibiskus, zvjezdani anis, dehidrirani grejp…

Posebno se ističe Hendrick’s Punch s dodatkom klinčića, Cassije vere te miksa začina za kuhano vino, ukrašen dehidriranom narančom i pupoljkom perzijske ruže, koji se odlikuje slatkasto-kiselim okusom, a prava je zimska zamjena za omiljeni gin tonik. Ljubitelji gina mogu kušati i Grinch Punch – s Gunpowder ginom, koji se odlično nadopunjuje dehidriranim grejpom i zvjezdanim anisom, dok će oni koji obožavaju rum uživati u Tom & Jerry punču na bazi bijelog vina ili Mommy 2 shoes na bazi vruće čokolade.

Među najpopularnijim pićima svakako se nalazi specijalni punč Di si za Novu? kojemu okus daju Monkey Shoulder viski, klinčić i miks začina za kuhano vino, a servira se ukrašen dehidriranom jabukom i cassijom verom. S tim gorko-slatkim pićem idealno se slažu tartevi, koje je posebno za kućice A most unusual Bazaar by Botanica osmislila pastry chef Ivana Čuljak.

#nekajedukolače ono je što nam svojim tartevima poručuje ova slastičarka, a u ponudi se nalaze tri vrste. Tart s jabukom, cimetom i lješnjacima, ukrašen dehidriranom jabukom, čiji miris evocira onaj iz bakine kuhinje, klasičan je okus koji vraća u djetinjstvo. Tart od naranče i čokolade, začinjen dehidriranom narančom, obožavat će istinski ljubitelji slatkog, dok je tart s malinom, ružom i bučinim sjemenkama – dekoriran s pupoljcima perzijske ruže, rezerviran za one koji ne vole klasične deserte. Svi se tartevi serviraju s kuglicom sladoleda od vanilije koja je prelivena domaćom karamelom s dodatkom ruže.

Ono što posebno privlači pažnju na kućicama A most unusual Bazaar by Botanica, u čijoj se ponudi nalazi čak 12 različitih vrsta punčeva te tartevi, su i dekoracije, među kojima dominiraju začini te dehidrirano i svježe voće. No, začini i dehidrirano voće, koji se nalaze u posudicama na šanku ne služe samo za uređenje, već posjetitelji sami mogu začiniti svoje piće, okusima koje vole, te tako svaki punč personalizirati i pronaći baš svoju idealnu kombinaciju.

Na Fuliranju (Strossmayerov trg), održavat će se i mali Christmas pop-up Bazaar! Bit će to jednodnevni market u suradnji s ekipom iz kofera, gdje ćete moći pronaći njihove last minute božićne poklone poput popularne kuglice s ginom i začinima, raznih gin boxeva, svjećica ili čajeva, a za popust ćete se morati sami izboriti, baš kao na pravom bazaaru.   Kupon s popustima dobiva se prilikom konzumacije punčeva i tartova, a datumi Christmas pop-up Bazaara biti će najavljeni putem Instagram profila @botanica_spices i @kofer._, te Facebook stranica Botanica i kofer.

Sve navedeno – i još mnogo toga – možete kušati na kućicama A most unusual Bazaar by Botanica na dvije zagrebačke adventske lokacije: na Europskom trgu i Fuliranju (Strossmayerov trg), dok začine (a i neke recepte) za rekreiranje punčeva možete pronaći na botanica.hr, na čijem je webshopu dostupno više od 20 vrsta začina i dehidriranog voća.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.