Ljetna piva: Sjajni noviteti na hrvatskoj craft sceni!

by Ribafish
0 komentar

S novim ljetom, došle su i svakojake nove igrarije iz domaćih craft pivovara. Evo samo nekoliko rečenica o njima, a gdje i kako ih možete kupiti, potražite na fejsbucima pivovara!

Papak
Pivovara Varionica i chef Mate Janković zajedno su kreirali Papak, svježe, karakterno i beskompromisno kvalitetno pivo.
Zašto Papak? Jer Papak nije papak. Svakom ispijenom bocom Papka, sudjelujete u donaciji Budi Foodie fundaciji koja stipendira obrazovanje mladih talenata u ugostiteljstvu.
Svijetli lager, balansiran i predivno pitak, sa zaokruženim punim okusom.
Lagane herbalne, cvjetne i hmeljaste arome, idealna je ljetna zabava!

Herz
Šibenska Pivovara 022 kolaborirala je sa zagrebačkim Makedoncima – Hotch Potchovcima.
‘Herz’ je prvo spomen pivo u svijetu posvećeno nekom kardiokirurgu, njegovoj ekipi i transplantaciji srca. Riječ je o Belgian Hoppy Witbieru, nježnom na nepcu, profinjenog okusa i mirisa koje mu daje cvijet kamilice te ono tako nosi i poruku da je pivo kao napitak zdravo te da, dokazano, ako se u njemu primjereno uživa, čini dobro i srcu.
Prvo šibensko – makedonsko pivo posvećeno je prof. dr. Sašku Jovevu, makedonskom kardiokirurgu, po majci Šibenčaninu, predstojniku Univerzitetske klinike za državnu kardiokirurgiju u Skopju. On je predvodio tim liječnika, koji je 23. svibnja 2020. godine uspješno izveo prvu transplantaciju srca u Makedoniji.

NOEL passion sour
NOEL passion sour je pivo koje je Varionica kreirala za NOEL, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom.
Iznimno osvježavajuće i aromatično pivo na bazi gosea (tradicionalnog njemačkog stila piva slankasto kiselkastoga okusa), obogaćeno je pireom od marakuje, minimalne je gorčine, s izraženom kiselinom i voćnosti.
Za potpuni doživljaj ove pive, chef i somelijer iz NOELA preporučuju sljubljivanje uz školjke, rakove, svježu bijelu ribu, guščju jetru i perad.

CjePivo
Placebo Lager je majstorija ekipe iz PriMariusa i Marija Petrekovića, nježno i pitko pivo idealno za tople dane.

Za kraj, samo da još spomenemo i nove okuse iz pivovare Familija, The Garden Breweryja, Medvedgrada, Nove Runde… Ljeto je stvoreno za nova i stara piva, prema tome, pivili!!!!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.