Ljepote destinacije TZ Zlatnog Papuka predstavljene u kratkom filmu za domaće i inozemno tržište

Na južnim obroncima Papuka u Požeškoj kotlini smjestila se oaza zelenila – TZ Zlatni Papuk, čije su ljepote i ponuda predstavljeni u turističkom filmu, vodiču kroz destinaciju.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
„Kroz ovaj film predstavili smo priču o TZ Zlatnom Papuku i iskustvima koja donosi boravak u našoj destinaciji. Uz nedavno otvoren Turističko-informativni centar u Velikoj i novu web stranicu Turističke zajednice, film predstavlja svu ljepotu i doživljaj našeg kraja, a osobito nam je drago da su u snimanju ovog filma sudjelovali i naši lokalni proizvođači, vinarije i domaćini u smještajnim kapacitetima i restoranima“, rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, te naglasio da je film sinkroniziran na engleski i njemački jezik kako bi se sva ljepota destinacije predstavila emitivnim inozemnim tržištima.

Film predstavlja posebnosti područja općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić pričajući priču o prirodnim ljepotama, izvornoj gastronomiji i vrhunskim vinima, bogatoj kulturi, zanimljivoj povijesti i atraktivnim smještajnim kapacitetima.
U filmu je predstavljeno mjesto Velika, rekreacijsko i turističko središte ove destinacije, koje nalazi se na nadmorskoj visini od 273 metra i prava je oaza zelenila. Ovdje posjetitelji uživaju u Shhhuma Aquaparku koji se zimi pretvara u čarobnu adventsku bajku s tisućama lampica i bogatim sadržajem za cijelu obitelj.
Osim prekrasnog vodenog parka u kojem posjetitelji mogu uživati cijeli dan, ovdje se nalazi i glavna planinarska polazišna točka za goru Papuk visoku 954 metra. U filmu je prikazano jedno od omiljenih izletišta na području TZ Zlatnog Papuka – Park šuma Jankovac smještena u samom srcu Papuka koje je zaštićeno područje posebne skladne ljepote i bujne vegetacije, a najpoznatija je po 35 metara visokom slapu Skakavcu i dva jankovačka jezera.

Turistička zajednica Zlatni Papuk s razlogom se nalazi na karti svakog pustolova i ljubitelja aktivnog odmora. Ovo područje može se istražiti biciklističkim stazama koje prolaze kroz područje parka od Jankovca do Velike. Osim kroz nezaboravne prirodne ljepote, uređene biciklističke rute prolaze uz mnoge kulturne i povijesne znamenitosti te kroz bogate vinograde po kojima je ovo područje poznato.

Posjetitelji područja TZ Zlatnog Papuka mogu se okušati u slobodnom penjanju na penjalištu Sokoline koje se nalazi u blizini Velike na stijeni izgrađenoj od kvarcita, a ukupna visina iznosi više od 50 metara. Ljubitelji adrenalina mogu iskušati svoju spretnost i na dva vrhunski opremljena poligona u Adrenalinskom parku Duboka za velike i male.

Zlatna Slavonija je uz brojne sadržaje i prirodu od koje zastaje dah poznata i po odličnim vinima, izvornoj gastronomiji i domaćim proizvodima – sve to može se pronaći na području TZ Zlatnog Papuka i to s oznakom izvornosti 100 % Papuk – S gore koja pamti more.

Područje TZ Zlatnog Papuka u davnoj je prošlosti bilo otok usred Panonskog mora, a priču o tom nestalom moru donosi Kuća Panonskog mora, posjetiteljsko edukativni centar u Velikoj, prikazan u filmu. Uz najsuvremeniju tehnologiju posjetitelji ondje mogu saznati kakav je život nekada bio na ovim prostorima i što je od njega ostalo danas. U videu koji je snimio Pointers Travel produkcija – Osijek u suradnji s timom TZ Zlatni Papuk, predstavljeni su i smještajni kapaciteti destinacije. Ovo područje svake sezone nudi nove i sve modernije smještajne kapacitete na najskrovitijim mjestima – od kampova do luksuznih vila.

Za sve koji traže pravi odmor, bijeg od svakodnevice i uživanje u prirodi, tišini, miru te izvrsnoj hrani, područje TZ Zlatnog Papuka idealna je lokacija na kojoj će pronaći sve što traže i mjesto na koje će poželjeti doći ponovno.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.