Lareto Food: Nabavite vrhunske talijanske delicije po preporuci najboljih chefova

Samo ste jedan mail ili poziv udaljeni od kućne ili restoranske dostave najkvalitetnijih talijanskih namirnica koje po izboru poznatih hrvatskih chefova nabavlja Lareto Grupa za svoj brend Lareto Food!

by Ribafish
0 komentar

Ako ste generacija sedamdesetih i odrastali u Zagrebu, vjerojatno vas je jako veselio odlazak preko granice na izlet, iako je to u stvari bio shopping u kojem vas je majka odjenula za sljedeći Olimpijski ciklus.

Meni se to dogodilo dvaput u životu, mislim 1983. i 1987., a da nisam narastao 25 centimetara prije četvrtog srednje, mislim da bih još za svečane prilike morao nositi onu skupu Kappinu vestu.


Svejedno, dok je mama birala a tata čekao u parkiranoj prastaroj Bubi, ja sam glumio modela i kasnije žicao mamu da mi kupi Brooklyn žvake i Fantu u limenci, a ona bi onda nakupovala tih pašta, pomidora, sireva i tada bismo pola toga pozobali putem do doma. Robe se više ne sjećam, ali uvijek ću se sjećati tih finih, moćnih okusa koji su punili našu kuhinju sljedećih par dana dok tata ne bi opet skuhao trodnevni grah…


Danas ne morate ići do Trsta ni Udina kako biste kupili obleku ni najfinije namirnice iz Italije i regije, jer su se vlasnici Andrija i Tomislav Dabac odlučili 2014. godine osnovati Lareto grupu, food servis kvalitetnih proizvoda za kuhinju. Za sebe kažu:

“Jasno smo profilirani i visoko pozicionirani u sferi distribucije proizvoda visoke kvalitete namijenjenih za HoReCu, a sve zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju tržišta i sustavnom radu s vrhunskim kuharima kako hrvatske tako i talijanske kuhinje.”


Upravo je tako kroz njihove radionice prošla krema hrvatskog kulinarstva, od Priske Thuring, preko Gregorija Mannuccija, Raula Lajtmana i Marija Čepeka, a najbitnije je od svega što su za krajnji odabir i kasniji uvoz neke namirnice za Lareto poslušali upravo njihove sugestije. A to čine i danas – slušajući isključivo savjete ljudi koji provode radni vijek u kuhinji, dobavljaju za cijelu Hrvatsku najkvalitetnije namirnice iz Italije i regije.


U njihovoj košarici na web stranici možete pronaći stvarno brdo toga, izdvojit ćemo samo svježe tartufe i proizvode od tartufa pod vlastitim brendom “Lareto tartufi”, zatim širok izbor proizvoda iz konzerviranog programa, maslinovog ulja, raznolik izbor maslina, veliki izbor vrhunskih talijanskih sireva, brašna, riže i vrhunske tjestenine iz Gragnana, Sabelli mozzarelle, puno toga iz Molino Scoppettuolo (mlin iz Napulja) i Pastificio di Martino iz Gragnana, Zanetti sireve kao i proizvode Robo asortimana koji se ne mogu kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama i sl.

Poznati su i po edukacijama, kako u svojim prostorijama na Žitnjaku, tako i na vanjskim, gdje njihove usluge koriste Maistra, Aminess… Svoju trgovinu još nemaju, iako je u planu, ali dio njihovog asortimana možete naći u Fisheriji, Beef Shopu, a često ih koriste i poznate face poput Pere Savanovića, Igora Oliverića i drugih. Ponosni su na svoju uslugu od klika do frižidera, jer će vam uigrana ekipa doista dovesti sve do vrata vašeg restorana i čak i posložiti namirnice u vaš hladnjak. Doslovno!


“Briga o zadovoljnom kupcu nam je na prvome mjestu. Možda smo jedini koji ove godine nisu podigli cijene, ali vjerojatno nas zbog toga toliko i cijene. S ponosom možemo garantirati da smo siguran distributer, svih proizvoda uvijek imamo na zalihama, i nikad ne šaljemo zamjenske artikle.”, naglasio je Tomislav Dabac.

Pred četiri godine došlo je do simbioze s firmom Pizza Premium Brands Marina Vanjka, pa sad spajaju ugodno s korisnim i stvaraju nove pizzaiole učeći na profesionalnoj opremi i koristeći najkvalitetnije namirnice.

Marin Vanjak: Gdje je danas čovjek koji se stvorio zagrebačku pizzu Napolitanu

Ukratko, ako za svoj bistro, konobu ili restoran želite najkvalitetnije namirnice iz Italije (proširili su se malo i na Grčku i Austriju), kliknite na web shop Lareto Grupe i bacite se na kuhanje. Upravo to čini i Kasandra, pa ćete uskoro čitati recepte na Vilicom kroz Hrvatsku koje ću s guštom recenzirati!


Lareto Grupa d.o.o.
Tarska 6, 10000 Zagreb
andrija@tartufi.hr
mob: +38591 989 5377

VELEPRODAJA
Resnički gaj II 10, 10 000 Zagreb
https://laretofood.hr/
FB: https://www.facebook.com/laretofood

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.