„Kvasomanija“: Najbolja knjiga o kruhu na svijetu u 2019. godini!

by Ribafish
0 komentar

Anita Šumer, nasmijana mlada žena s kečkama slučajno se zbog problema sa zdravljem svoga supruga počela družiti s kvascima, a danas je totalni hit na društvenim mrežama, a bogami i na policama knjižara. O ovoj sjajnoj Slovenki je već puno toga ispričano, a mi možemo samo dodati da tako brutalnu focacciju kakvu je spremila na promociji u Mieleu možemo kod nas jesti samo u Breadclubu!

Puno hvala na knjizi, sad još samo da ulovim svog kvasnog gurua Hrvoja Petrića da mi posudi malo kvasca na množenje i svi ćemo raditi vrhunske kruščiće!

Evo i službene objave:

Mlada slovenska autorica Anita Šumer već je mnoge ljubitelje pečenih proizvoda diljem svijeta zarazila svojom „kvasomanijom“, a sada nam je predstavila i hrvatsko izdanje svoje popularne knjige o pečenju kruha i peciva. Anita i njeni recepti postali su prava senzacija na društvenim mrežama, a „Kvasomanija“ je proglašena najboljom knjigom o kruhu za 2019. godinu!


Anita s domaćim kvasom ne priprema samo kruh, već je osmislila mnoštvo maštovitih i ukusnih recepata za slane i slatke delicije. S obzirom na to da proizvodi s domaćim kvasom sadrže manje glutena i više vitamina i minerala te imaju niži glikemijski indeks od proizvoda s pekarskim kvascem, hranjiviji su, lakše probavljivi i zdraviji za našu crijevnu floru. Iskušajte Anitin heljdovac s orasima, raženi kruh, pizzu, brioš, slanu ili slatku pletenicu, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo receptura koje je pripremila za vas.


Anitin domaći kvasac i prekrasni kruh pohvalili su i novinarka Karmela Vukov Colić, gastronovinar Hrvoje Petrić i urednica knjige Koraljka Penavin. Svi okupljeni u Miele Experience Centru imali su priliku i kušati razne pekarske proizvode kako bi se i sami uvjerili da je domaći kvasac zaista taj magični sastojak kruha kakvog su pekle naše bake.

„Kvasomanija“ je bogato ilustrirana knjiga koja će vas detaljno uputiti u svaku fazu izrade domaćeg kruha, kolača i peciva: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.
Svoj primjerak „Kvasomanije“ možete nabaviti u svim knjižarama i na www.vbz.hr baš na vrijeme za božićne blagdane!

Rekli su:
Pozivam vas da se usudite započeti, a čak i ako pogriješite, ne posustajte. Uronite ruke u brašno i tijesto jer Anitine smjernice imate, a njezin kruh zasigurno će nasmiješiti sve one kojima ga poslužujete.HRVOJE PETRIĆ, gastronovinar
Anita živi umijeće domaćeg kvasa. Koliko ga poštuje i voli, toliko i uživa poučavati druge kako se s njime radi. PETRA JELENIĆ, slastičarka
Umjetnica čije je platno kruh. – BORED PANDA
Ova slovenska pekarica stvara prekrasna umjetnička djela na kruhu. – BUSINESS INSIDER

Slike: Siniša Mazulović

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.