Kutija čvaraka 2022.: Sjajan provod na curlingu u Brodu!

Moćna gomilica hrvatskog curlinga još jednom se okupila na najdugovječnijem turniru u Hrvatskoj i regiji, osmoj Kutiji čvaraka. A kako se ta savršena atmosfera jednostavno ne smije propustiti, evo i izvještaja iz prve ruke...

by Ribafish
0 komentar

Jedan od najstarijih u Hrvatskoj, Curling klub Legija iz Slavonskog Broda nakon dugih je sedam godina na gradskom klizalištu u Tvrđavi Brod U subotu 29. siječnja 2022. godine organizirao natjecanje u curlingu pod nazivom: Kutija čvaraka – Otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda.


Posljednji put je ovo natjecanje održano 2015. godine, a sada, nakon što se klizalište uklonilo iz središta grada, Kutija čvaraka se vratila blizu mjesta gdje se održalo prvih 7 Kutija. Umjesto raskopanih Klasija, tako su se “stoneovi” po prvi puta gurali u nevjerojatnoj Tvrđi, ja bih tu beer and burger festival organizirao već sutra.

Sve je počelo davne 2003. Kad se u Slavonskom Brodu osnovala Legija, a 2009. na Gradskom klizalištu na Klasijama prvi put održano prvenstvo Slavonskog Broda u curlingu. Kao odgovor na zagrebačku Kutiju šibica, a dobro poznavajući apetite braće i sestara curlingaša, od prvog dana poznatije pod nazivom „Kutija čvaraka“.

Negdje kad i Legija, a nakon osnivanja CK Zagreb i CK Vis, rodio se i CK Čudnovati čunjaš, rezultat jednog vrhunskog tuluma kad je netko u gluho doba noći uključio TV na kojem su neki likovi pometali led ispred lika koji ga je bacio. Uz riječi čuđenja, “Kajeovo!?” uskoro smo napravili statut i zaigrali. Došli smo na trening na Zagrebački Velesajam, kasnije i u Budimpeštu na prvo prvenstvo Hrvatske, i povijest je bila ispisana.


U zlatno doba hrvatskog curlinga, na prvenstvima je bilo i preko pedeset igrača i igračica u obje konkurencije, a vrijednije od svega je bila ta atmosfera, veseli ljudi koji vole sport i zabavu, red ozbiljnih igara i puno više redova smijeha i veselja.
Kako smo rano shvatili da ćemo teško biti najbolji u regularnim uvjetima, tako smo odmah nakon toga skontali da smo carevi neregularnih. Upravo se to dogodilo na prvoj Kutiji čvaraka, kad smo umjesto idealnih ravnoledaških uvjeta, na Klasijama igrali na gibanici od leda. i uvjerljivo pobijedili! Naravno, proslavili smo to dostojno osvajanju Lige Prvaka i obećali da je Brod naš kad god se ukaže prilika. i uvijek je bilo divno, po snijegu, kiši, hladnoći, toplini, baš kao i ove subote na prekrasnom suncu i dobrih 15 stupnjeva.


Koliko god nam je toplina godila, od leda je napravila tablu za minesweeper, pa su najkvalitetniji curlingaši džaba bili elegantni kad nisu mogli dobaciti do mjesta gdje se broje bodovi. Pa smo završili treći od osam ekipa, što je apsolutno nebitno prema onome što smo i opet doživjeli u Brodu.


Dakle, ljudi. Osamnaest godina, čitavo jedno punoljetstvo se mi družimo, trudimo, izgaramo, veselimo i tugujemo, i to vam je tako dobra brija da ju jednostavno morate doživjeti. Brođani vam tako donesu rakije, skuhaju svoja craft piva, nabave kobasice, masti, paprike, narežu tonu suhomesnatih čudesa i ne prestaju nazdravljati. Tulum koji traje osam sati, a još morate biti dovoljno koncizni i precizni, jer se vrlo lako potrgati na ledu, govorim vam iz prve ruke. Pa je Medo napravila salenjake, pa smo u pauzi otišli pogledati izložbu Nika Titanika usred Tvrđave, pa smo osvojili kutijicu čvaraka i rakiju i još otišli na after u Kuglanu kod Soje…


Na kraju, hvala Brođanima na svemu, Curling club Legija je osvojio prvo mjesto, ali velika kutija čvaraka ipak je otputovala za Zagreb, jer su svoju nagradu prepustili ekipi zagrebačkog Curling cluba Vis, koja je osvojila drugo mjesto. Što je bilo super, jer smo mi, Čudnovata Legija (Stokili, Tomi, Marin, Irma i ja) dobili njihovu, heheheh…


Službeno, to izgleda ovako:
“Ekipa Legije, predvođena članovima momčadi koja je aktualni prvak Hrvatske, Hrvojem Tolićem i Vedranom Horvatom, uz veliki doprinos Irme Pavić i sjajnog mladog Marina Pitlovića, potpuno zasluženo osvojila je prvo mjesto, čime je još jednom potvrđeno da u Slavonskom Brodu stasaju izvrsni igrači curlinga. Za ekipu “Visa” nastupili su Ivan Kapović, Bojan Gabrić, Mladen Domazetović i Alberto Skendrović, trećeplasirana je “Čudnovata Legija” (Domagoj Jakopović Ribafish, Marko Stokuća, Tomislav Pitlović, Marin Kovačević), a četvrto mjesto osvojio je “Čudnovati čunjaš” (Ivan Kolar, Ognjen Šolaja, Neven Pufnik).
Sljedeći susret najboljih hrvatskih curlingaša bit će sredinom ožujka, kada će u Brnu (Češka Republika) biti održano 16. Prvenstvo Hrvatske.“

Hvala Brode, ovo je najbolji turnir u povijesti sporta u Hrvata, jedva čekamo sljedeću godinu. Vole vas braća i sestre Čunjaši.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.