Kantun, Zagreb: Sjajan wok iz dostave u očekivanju otvorenja novog restorana!

by Ribafish
0 komentar

Kantun je jedna od prvih cloud kuhinja na području Zagreba. Na to ih je, naravno, natjerala corona, ali nakon što smo se uvjerili koliko im je dobra klopa, jedva čekamo da se otvori i pravi restoran!

Sve je počelo tako da je Antun sreo Antuna, i tako su profesionalni konobar i profesionalni kuhar započeli priču na Lopudu. Tada je nastupila pandemija, i oni su se prebacili u Zagreb pripremajući hranu isključivo za dostavu.

BarBaQ na novoj lokaciji na Knežiji predstavlja Cubano sendvič!

Kako sami kažu, u raznolikoj ponudi, svi mogu pronaći nešto po svom guštu, a nas su stvarno ugodno iznenadili burgerom i još više coconut curryjem!

Pitali smo Antuna Cervelina da nam ispriča priču o Kantunu.

Antune, tko ste vas dvojica i što ste radili prije kantuna?
Mi smo Dubrovčani sa zagrebačkom adresom, dva (k)Antuna s istom vizijom zaljubljeni u gastronomiju. Kolega Antun profesionalni je kuhar, a iza sebe ima više od deset godina iskustva. Prije Kantuna radio je dugi niz godina u dva najpoznatija sushi restorana u Zagrebu, a od toga dvije godine bio je šef kuhinje u jednom.
Ja sam vodio svoj bistro Kantun na Lopudu, zajedno sa suprugom Ines, tri ljetne sezone. S obzirom na epidemiološku situaciju na koju nismo mogli utjecati odlučili smo izaći iz prostora i započeti novu priču u Zagrebu.

Kako je bilo raditi u restoranu s 3 Michelina?
U biti, ipak su dvije. Naime, kuhar čije ime na vratima je Eric Ripert, a njegov restoran u New Yorku stvarno ima 3 Michelina, dok ovaj u kojem sam radio je u Ritz Carltonu na Kajmanskom otočju i daju mu se 2 zvjezdice neslužbeno, jer službeno na otočju se ne mogu dodjeljivati zvjezdice, imao je 3A five diamonds award svake godine i najveći vinski podrum jednog restorana na svijetu.
Raditi u takvom restoranu jedno je iznimno iskustvo, biti okružen s vrsnim profesionalcima, creme de la creme što bi se reklo, pružilo mi je mogućnosti da se razvijem u profesionalnom, ali i privatnom aspektu. Gastronomsku perfekciju koja se tamo događa, teško je riječima opisati, jednostavno moraš probati jedan tasting menu uparen s vinima da bi shvatio o čemu pričam (smijeh)…

Koja je filozofija Kantuna, po čemu ste drukčiji od ostalih?
Filozofija Kantuna je da spajamo nespojivo. Možda kad netko pogleda našu ponudu ne misli da nudimo nešto posebno, ali to se mišljenje promijeni kad proba našu hranu. Naime, pizze su moja specijalnost, a ono što ih čini posebnim je tijesto.

Uloženo je puno istraživanja i rada da bih dobio tijesto kakvo sada imamo, no ne zaustavljam se na tome, već smatram da uvijek postoji mjesta za napredak. Za burgere i azijski kutak je zadužen kolega Antun, a ono što taj dio ponude čini posebnim su naši homemade umaci i vrhunske namirnice. Možda kao najveću prednost bi istaknuli što stalno radimo na novim proizvodima i na usavršavanju ponude.

Valentinovo u Esplanadi: Može li išta bolje od toga…

Koja su vam bazna jela u Zagrebu?
Kao bazna jela izdvojio bih pizze, burgere i azijski dio ponude.

Na što se Zagrepčani nisu “pelcali”, a mislili ste da se hoće?
Hmm.. svakako pizza al patate i salata s piletinom.

Koja je tajna woka, priznajem da dugo nisam tako uživao…
Hahaha… ljubav s kojom se priprema (smijeh)…Šalu na stranu, prvenstveno mislim da tu najveću ulogu igra iskustvo s azijskom kuhinjom koje kolega ima, a zatim ljubav prema domaćim namirnicama i azijskim začinima.

Gdje se sve može naručiti vaša hrana?
Hrana se može naručiti putem svih platforma za dostavu hrane u Zagrebu (Bolt, Wolt, Glovo i Pauza), a za više informacija svakako škicnite našu web stranicu i društvene mreže ili nas direktno nazovite na 095 829 5863.

Imate li planove za nakon lockdowna, kad god se to dogodilo?
Teško nam je planirati nešto u ovo ludo vrijeme, ali svakako težimo da kad nam se ukaže prilika i mogućnosti nam dopuste otvorimo restoran sa sjedećim mjestima. Sada smo fokusirani isključivo na dostavu i takeout. Što se tiče planova možemo otkriti da u sljedećih nekoliko dana otvaramo sushi bar također namijenjen za dostavu i takeout.

“Imenso sushi” za početak će od danas biti dostupan na Woltu i Boltu, pa slobodno navalite!

 

Stranica: https://imenso.hr

Jelovnik: https://imenso.hr/food-menu

Kontakt: https://imenso.hr/contact-us

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.