Druga limitirana serija TAMAN bean to bar čokolada dostupna u prodaji

by Ribafish
1 komentar

Nakon uspjeha prve limitirane serije, TAMAN Artisan Chocolates predstavljaju drugu seriju bean to bar čokolada kontroliranog podrijetla, ovog puta s tri različita kontinenta. Nova serija, kao i prethodna, dolazi u ograničenim količinama od 115 komada po vrsti, a čokolade se mogu kupiti direktnom narudžbom te u odabranim trgovinama.

U ugodnom društvu renomiranih hrvatskih foodie novinara i stručnjaka, uživali smo u Zoom radionici novih čokolada TAMAN Artisan Chocolates. Ponovilo se!

Službena objava:

Dok je prva serija predstavila tri različita terroira Južne Amerike: Ekvador, Peru i Gvatemala, druga serija priča priču o širenju kakaovca po svijetu te donosi arome i okuse s tri kontinenta: Južne Amerike, Afrike i Azije.

„U prvoj seriji predstavili smo čokolade napravljene iz kakaovaca s izrazito različitim karakterima, iako su svi s bili s istog kontinenta, ali odabrali smo lokalitete i vrste koji se ističu svojom specifičnošću. No, u ovoj seriji smo odabrali kakaovce s geografski izrazito udaljenih lokaliteta, s različitih kontinenata, ali koji su po svojim organoleptičkim svojstvima poprilično slični, da bi zatim, kroz različite pristupe obrade, pokušali naglasiti upravo ono što ih razlikuje, izvuči jedinstveni karakter svakog od njih.“ istaknuo je Stiv Kahlina, suosnivač i čokolatijer TAMAN Artisan čokolada.

TAMAN artisan chocolates: Nabavite bean to bar čokoladu!

Druga serija TAMAN bean to bar čokolade sastoji se od sljedećih čokolada:

Južnu Ameriku predstavlja Kolumbija, zemlja koja je predvodila revoluciju fine i speciality kave, a u novije vrijeme jednaku slavu pobire i kolumbijski kakaovac. TAMAN čokolada COLOMBIA, SIERRA NEVADA 75%, proizvedena je od kakaovca uzgojenog u izoliranoj planinskoj regiji Sierra Nevada de Santa Marta na sjeveru zemlje gdje su se obitelji starosjedilačkih plemena Arhuacos udružile u udrugu „Guardabosques de la Sierra“ (Čuvari šume s planina) te u ekološkoj proizvodnji uzgajaju kakaovac s kojim su osvojili međunarodna priznanja.

Madagaskar, najveći otok Afrike, legendaran je po izvrsnosti kakaovca koji raste na izrazitom malom dijelu otoka, u dolini rijeke Sambirano. TAMAN čokolada MADAGASCAR, ANTSAMALA – Sambirano 73%, proizvedena je iz kakao zrna s izvanrednom genetikom i terroirom farme ANTSAMALA gdje ga lokalni farmeri pažljivo uzgajaju i obrađuju kako bi istaknuli njegov jedinstveni pikantni okus praćen cvjetnim aromama, sasvim drugačiji od ostalih madagaskarskih kakaovaca.

Prva zemlja Azije u kojoj se počeo uzgajati kakaovac su Filipini, a danas se regija Davao smatra jednom od prijestolnica finog kakaovca s obzirom da ondašnji farmeri redovito osvajaju najsjajnija priznanja za svoj kakao. TAMAN čokolada PHILIPPINES, MANA – Davao, 74%: proizvedena je od najfiniji zrna kakaa s imanja Mana koje se nalazi u regiji Davao na južnofilipinskom otoku Mindanao, i donosi okuse suhog voća, grožđica i smokava, ruma, blage trpkosti.

Kako bi svima zainteresiranima dodatno približili speciality čokolade kontroliranog podrijetla, TAMAN Artisan Chocolates uz proizvode nude i edukativnu podršku: „Smatramo da je edukacija jako važna pa planiramo održati besplatnu virtualnu vođenu degustaciju za sve zainteresirane.“ poručila je Sanja Vladović, suosnivačica TAMAN Artisan čokolada, inače certificirana kušačica čokolade.

Više informacija o ovim jedinstvenim proizvodima, gdje se mogu kupiti te detalje oko besplatne virtualne vođene degustacije potražite na web stranicama www.tamanchocolates.com.

TAMAN Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih gourmet čokolada i pralina manufakture Malo&Slatko koje se ističu autorskim pristupom, kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama ukusa koje su osvojile niz međunarodnih priznanja. Manufakturu Malo&Slatko 2015. godine su pokrenuli Stiv Kahlina profesionalni čokolatijer i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade.

Uz proizvodnju vrhunskih gourmet čokolada i pralina, Sanja i Stiv su pokrenuli i niz edukativnih radionica i programa s ciljem podizanja svijesti o kvaliteti čokolade na domaćem tržištu.

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Chocologo: Recite to čokoladom, odnosno - porukom na čokoladi! - Ribafish 10 ožujka, 2021 - 12:01

[…] Druga limitirana serija TAMAN bean to bar čokolada dostupna u prodaji […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.