Kalodontom peri zube da te cure bolje ljube

by Ribafish
6 komentara

Kalodontom peri zube da te cure bolje ljube

Kao mali sam mrzio prat zube.

Navečer se nikad ne bih sam sjetio, a stara bi me na iritantno četkanje slala uglavnom sekundu nakon što bih zalego u topli krevetac. Jutarnja me zubopera još više nervirala jer sam onako pospan slinav i nikakav nakon iste – morao još popiti i sok od naranče, što je, priznat ćete, malo bljutavo kad imaš svježu kalodontnu aromu spearminta u ustima. S nekih 15 godina sam jedno jutro skupio hrabrost i ustiju punih pjene pitao mamu (ne znate vi moju staru ujutro…) jel mogu zube prat NAKON soka, i tada mi se pranje zuba počelo puno više sviđat.

Uvijek sam bio ljubomoran na ljude koji su u mom djetinjstvu putovali van granica, jer mi nismo nikad. A naša je dućanska ponuda tih kasnih sedamdesetih bila nikakva, Plidente i druge ozbiljne paste su stigle tek s pubertetom. No, prijatelji od staraca su često išli u Švabiju pa im je stan bio šaren kao Diznilend. Uvijek su imali hrpetinu, doduše odvratnih bombona, Fantu iz konzerve, Piatnik karte i te gluposti koje su me u tim godinama palile, a onda sam kod njih u gostima na roštilju napravio jednu od glupljih spaćki u životu.

Dok su majke gulile krumpire a tate mljele uz roštilj, ja sam išao na zahod i tada na polici vidio pastu u dvije boje. Srce mi je stalo, ja zadrhtao, ispružio ruku, polizao i divio se remek-djelu zatvorenih očiju. Mali Tesla u meni odmah se bacio na posao, domogao se žileta i prerezao tubu u potrazi za tajnom. Naravno da sam bio razočaran i da je ljepše bilo kad je tuba bila cijela, ali sam onda shvatio i da to sad nekako treba zalijepit. Mda, nije išlo, pa sam samo tutnuo precvikanu pastu zalijepljenu flasterom nazad u čašu i nadao se da nitko neće primijetiti. Pa sam tjedan dana bio u kazni, al kaj sad, barem sam nešto naučio.

Pauza od pranja, ne samo zubi, nastupila je u JNA, kad su mi na terenu iznad Uroševca prvi dan iz šatora maznuli kalodont. A drugi i četkicu. Pa su se sekundarne i tercijarne arome mesnih doručaka, rizibizija, sardina i ponekog keksa ispirale tek snijegom, kojeg je barem bilo u izobilju. Nakon 365 dana pakla, dočekalo ih me još devedesetak u neugodnom društvu moga bivšeg zubara. Da, bolilo je, a bolilo je još više i moju staru koja je to sve morala platit.

Kad sam se konačno proljubio, počela je era stalnog pranja koja me uz sitne blackoutno-tulumarske pauze drži i danas.

A s obzirom kako svašta nešto testiram u zadnje vrijeme, tako ću se ovaj tjedan družiti s Plidenta pastama za zube (vidi boja i oblika!) i lagano ih benigno testirati na stotinama lijepih djevojaka. Koje će morat reć nakon koje se paste najbolje ljubiti. Ako mi dozvoli cura, naravno.

Smješkamo se uskoro, a vi pogledajte što je o ovoj temi napisala ostala blogad: Klinfo.hr, Znano.st, Recipeci.com.

(Autor: Promo – ali vjerujte mi na riječ da neću ne reć ako mi nešto neće valjat)

I ovo bi vam se moglo svidjeti

6 komentara

Bibabush 4 svibnja, 2012 - 06:27

ITMarket, ha? Baš me zanima tko bu te još čitao sad kad postaješ komercijalan do kraja. 🙂 Evo linka da ljenguze vide o čemu je riječ:
http://www.itmarket.hr/voxonline_faq.html

Odgovori
Ribafish 4 svibnja, 2012 - 10:30

milo, ja stojim iza svega svojim imenom prezimenom i nadimkom. žao mi je što sam povrijedio tvoje osjećaje i nastavljam po starom -pišem svoju priču na svoj način.

Odgovori
kača 4 svibnja, 2012 - 10:39

hmmm…meni se sve čini da su tebi bila ugrožena dječja prava….

Odgovori
pero 4 svibnja, 2012 - 17:19

Zapraf, ima ova biba pravo u jednom, pa kaj je tak stislo s parama da se moraš prodavat ko zadnja dromfulja

Odgovori
ŽivimSVOJŽivot 4 svibnja, 2012 - 19:09

@Bibabush @pero – zanima me koliko i što vi u životu radite i za koje pare…
Komercijalan???
A što bi trebao… Pisati za lijepe oči i zabavljati vas dok vi drkate *urac!???
Faking debili

Odgovori
Ribafish 4 svibnja, 2012 - 21:59

ma to je isti lik… nažalost, još nema ime i prezime. niti će ga ikad imati…

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.