Jedan san se ostvaruje…

by Ribafish
0 komentar

Cijeloga života dok tonem u san maštam kako rušim svjetski rekord u skoku uvis, skijaškim letovima ili zabijam golčinu škaricama s centra u zadnjoj sekundi tekme.

Ali sam uvijek bio previše lijen ili premalo talentiran da to sprovedem u djelo i konačno više odjenem taj dres reprezentacije, da svaki putnik namjernik i putnica dobroslutnica pomisli – vidi ovog malog ćelavog, pa on je predstavnik svoje države!

Snovi su ipak samo snovi, i ja i dalje tonem u toplinu kreveta u slowmotionu kao Vladimir Ilyich Yashchenko, Jacek Wszoła, kasnije i škiljavi čupavac s dokoljenkama dugih pun metar – Javier Sotomayor, odlijepivši se savršenim odskokom od podloge i vinuvši visoko, visoko u zrak…

…dok bi me oduševljena masa slavila od tog trena pa sve dok se na najvišem dijelu najvišeg jarbola ne zaustavi meni pripadajuća vijoreća zastava.

Za skijaške skokove sam predembel, za skok u vis, gle čuda, predembel, gutao sam i gutam prvenstva i olimpijske igre, grbio se kraj telke, gestikulirao i sanjario.

Sve dok jednog dana uz puno pive i smijeha nismo osnovali Curling klub Čudnovati Čunjaš.


Uploaded with ImageShack.us

Uz više padova nego uspona, osvojili smo u ovih sedam godina dva druga mjesta na prvenstvima Hrvatske, dva i pol turnira u Slavonskom Brodu, drugo mjesto na Serbia openu, treće u rumunjskom Brašovu…

I onda je Puf, kapetan Čunjaša, poveo par članova Legije na mješovito prvenstvo RH, a ja i Kolar, drugi igrač Čunjaša po učinkovitosti i prvi po cugu – se pridružili curlašicama Zapruđankama.

Ja i Kolar izvukosmo remi s Visom, Kolar i Ogi kasnije s Pruđankama ispadoše za dlaku (ja čuvao bubinog Juniora), a Puf je igrom slučaja i vrhunske taktike s Brođanima i Brođankama osvojio prvenstvo i tako automatski postao reprezentacija Lijepe Naše!

I tada njegov um obasja svjetlost koja mu reče – uzmi Pufe tog sjajnog bacača, metača, viceskipa i druga, pruži mu priliku jer Europa je pod našim tenisicama!

I Puf posluša glas s nebesa i uzme me za rezervu.

Pa tako za dva tjedna putujemo na prvenstvo Europe u Tursku, mi, mješovita reprezentacija Hrvatske u curlingu.

Prednost mješovitog prvenstva je u tome što nema podjele u skupine, nego 27 ekipa kreće ravnopravno u borbu za tri medalje, a razni Eurosportovi, Švabe, Turci, sateliti i kablovi će biti tamo, negdje na visoravnima Kurdistana, prstić na karti od Irana, dva od Armenije i tri od Iraka.

I Ribafish će tamo imati trenirku reprezentacije i barem dvije utakmice u nogama, obećao mi kapetan, pomogao sam mu nositi gajbe. Dvaput…

Pa ćete nas tako gledati na televiziji, već sam krenuo na dijetu i podšišao bradu.

Jedini je problemčić što se Hrvatska mješovita curling repka mora samofinancirati, pa vas stoga ovom prilikom molim za sponzorstvo…

Ne, nemojte sad prestat čitati, Zagrebačka Banko, DM-u, i tko ono još ima love u Hrvatskoj – znate koliko imamo mjesta za vaše logiće!


Uploaded with ImageShack.us

Budite frendovi, podržite amatere i šibnite nekakvu ponudu na mejl, ljubi vas Riba, jer ćemo inače ići kombijem u trenirkama u kojima zalijevamo krumpir.

Ne budite lijeni i samo promislite koliko će jednog dana vrijediti trenirka s Europskog prvenstva u curlingu u kojem će možda zablistati i slavu pronijeti baš Hrvatska reprezentacija?

Treba nam 25.000 kuna da dođemo do tamo odjeveni, prespavamo, papamo i vratimo se nazad.

Možda s medaljom…

Sjetite se zgrčenih šaka i lupanja u čelo kad vam je netko preoteo mjesto na dresu hokejaša Medveščaka, Blankinoj guzi, Fakovom kundaku, kimonu sestara Zaninović…

Svejedno, i svima onima koji će rađe tu lovu uložiti u treću regionalnu nogometnu ligu, puno hvala ako nas i pogledate na telki i barem malo navijate za nas.

Nama ne treba puno, Puf, Soja, Antonija, Ines i Ribafish idu igrati za sebe i svoju zastavu na vrhu jarbola, i teško je opisati taj ponos i sreću.

I sigurno ćemo nešto napraviti, znate nas…

Makar upisati prvu povijesnu pobjedu Hrvatske u curlingu za mješovite parove.


Uploaded with ImageShack.us

Ajd živili, navijajte i držte fige!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.