Izbor za najbolji roštilj Sljemena + zaradite stipendiju ako ste iz Sesveta!

by Ribafish
0 komentar

Širom svijeta kruži legenda koliko taj ćelavi voli papat, pa su me tako zvali i da budem predsjednik žirija u izboru za najbolji roštilj Rotarijanaca koji se redovito jednom godišnje okupljaju u PD Gorščica, sat vremena udaljenom od Miroševca.

Za sve je kriv onaj prokleti gastroseksualac Darko Kontin koji me pozvao na planinu da budem s njim u žiriju, i još u svoj tutač ubacio i dva metra one divne slavonske mrcine od Vedrana, pa smo uz pokoji gemišt dobrodošlice krenuli s upoznavanjem ekipa, navijača, podrške i općenito ljudi koji su se našli toga predivnog sunčanog dana na Sljemenu.

Za početak, nismo pješačili pa me bilo malo stid, ali s druge strane, s nama je išao i moj štenac Dživo Atahualpa Serafim Prvi Neokrunjeni, pa me bilo malo strah da ga ne izgubim po putu, ali sve je bilo više nego dobro jer se na njemu izmjenjivala neka prekrasna dječurlija i nije imao ni sekunde mira. I hvala Vedranu što je pokupio ono što je za Dživom ostalo dok smo donosili odluku tko je pobjednik.

Osim izvrsnih Sibon vina, kao i gemišata svih vrsta i fela, popilo se dosta toga, pa se ovom prilikom javno ispričavam ako sam pričao gluposti, a jesam, ali kad mene ponese tako dobra atmosfera i jednostavno si nemrem pomoć. Vrlo smo brzo po dolasku upoznali i trećeg člana žirija, gospodina Ivana Fridriha (Ena mu nije u rodu, pitali smo), čovjeka toliko stručnog za gljive da smo upijali svaku sekundu njegovih uputa kako se s tim nježnim bićima ponaša pri roštiljanju.

Od pet ekipa koje su se prijavile pobjednik uopće nije toliko bitan jer je smisao bio provesti divan dan na brdu, ali čisto da ih spomenemo, dolaze iz podružnice Zrinjevac. Najvažnija vijest je ipak bila ona da Rotarijanci dijele stipendije, pa pažljivo pročitajte natječaj u nastavku i uživajte u fotkama.

ROTARY KLUB ZAGREB SESVETE OTVORIO NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA IZNIMNIM STUDENTIMA S PODRUČJA SESVETA

Završetkom humanitarne akcije „9. Rotary Grill – Gorščica“ prikupljena su potrebna sredstva za dodjelu četiri stipendije studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Sesveta

Deveto po redu, najveće neformalno i humanitarno druženje Rotarijanaca iz cijele Hrvatske, Rotary grill – Gorščica 2019. održano 12. listopada 2019. na prostoru PD „Gorščica“ te popratna humanitarna akcija održana od 12. do 20. listopada 2019. dobili su svoj epilog – prikupljeno je 40.000,00 kuna potrebnih za dodjelu četiri stipendije nadarenim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja.
Osim hrvatskih Rotarijanaca i njihovih prijatelja, humanitarnu akciju su podržali i donatori poput tvrtki Vindija d.o.o., Klara d.o.o., Končar – Električna vozila d.d., Končar – Montažni inženjering d.d., Mesnica Medven (MM Mesna industrija d.o.o.), Brkić izumi d.o.o., Fridrih d.o.o., javnobilježnički ured Ignac Vuger te poznati gastro blogeri i influenceri poput Domagoja Jakopovića Ribafisha, Darka Kontina te Vedrana Boškovića s bloga „Začinjeno s ljubavlju“.
Prikupljenim sredstvima Rotary klub Zagreb Sesvete dodijelit će četiri stipendije za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci. Natječaj je otvoren do 20. studenog 2019., a prijave se primaju pismenim putem na adresu kluba: Restoran „Isabella“, Vinogorska 55, 10360 Sesvete, s naznakom „za natječaj“.
U 15 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Rotary klub Zagreb Sesvete osigurao je 40 stipendija za iznimne učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomažu i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Mnogo su puta pomagali raznim udrugama poput „Veliko srce malom srcu“, opremili su laboratorij pri Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro, a prošle su godine namještajem opremili Caritasovu kuću za mlade u Selskoj cesti 165.

Rotary Klub Zagreb-Sesvete objavljuje

NATJEČAJ

za stipendiranje nadarenih studenata diplomskog sveučilišnog studija u Zagrebu.

Dodjeljuju se 4 (četiri) stipendije Rotary Cluba Zagreb-Sesvete za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od 1.000,00 kn/mjesečno (tisuću kuna mjesečno) u trajanju od 10 mjeseci.

Stipendije se dodjeljuju studentima diplomskog sveučilišnog studija na nekom od fakulteta ili akademiji Zagrebačkog Sveučilišta i visokoškolskih ustanova, koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

da nisu, osim iz opravdanih razloga ponavljali godinu,
da su redovni studenti diplomskog studija te da su prethodne godine imali prosjek ocjena 4 i više,
da imaju preporuku nastavnog ili znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta ili Visokoškolske ustanove,
da imaju neprekidno prebivalište u Gradskoj četvrti Sesvete, i okolici i to najmanje od dana upisa u program za koji su podnijeli molbu za Stipendiju,
da su državljani Republike Hrvatske,
da nisu stariji od 25 godine.

Uz zahtjev za dodjelu stipendije treba dostaviti:

kopije indeksa ili svjedodžbe za dvije prethodne godine s prosjekom ocjena,
nagrade i priznanja na području znanosti, umjetnosti ili sporta kako na državnim tako i na međunarodnim natjecanjima,
dokaze o socijalnom statusu roditelja ili osoba koja ga uzdržava,
ostvaruje prava na pomoć za uzdržavanje,
ostvaruje prava na doplatak za pomoć i njegu,
prima dječji doplatak,
prima zaštitni dodatak na mirovinu,
prima pomoć socijalne skrbi Grada Zagreba,
ako kandidat živi u obitelji nezaposlenog samohranog roditelja ili ako su oba roditelja nezaposlena,
ako kandidat živi u mnogočlanoj obitelji,
ako je kandidat izdvojen iz obitelji temeljem rješenja za socijalnu skrb,
u slučaju teške bolesti u obitelji, bolesti kandidata, invalidnost kandidata.

Rok za podnošenje molbi za dodjelu stipendija je do 20.11.2019. godine.

Pismene molbe u kuvertama s naznakom „za natječaj“ podnose se na adresu:

ROTARY KLUB ZAGREB-SESVETE

Restoran  „Isabella“, Vinogorska 55

10360 Sesvete

Prije isplate prve stipendije izabrani kandidat je dužan predočiti Rotary Clubu Zagreb-Sesvete potvrdu o redovnom upisu na narednu godinu diplomskog studija.

Odabrani kandidati dužni su sklopiti s Rotary Clubom Zagreb-Sesvete Ugovor o dodjeli stipendije prema tekstu kojeg utvrđuje Rotary Club Zagreb-Sesvete, u skladu s Odlukom o Programu stipendiranja RC Zagreb-Sesvete.

Rotary Club Zagreb-Sesvete će pismeno izvijestiti sve podnositelje molbi o rezultatu natječaja u roku od 15 dana od zaključenja natječaja.

Obveza korisnika stipendije je podnijeti izvješće Rotary Clubu Zagreb-Sesvete osobno na druženjima kluba najmanje dva puta godišnje (krajem svakog semestra). Na poziv Rotary Cluba Zagreb-Sesvete korisnik stipendije treba sudjelovati u aktivnostima kluba.

U Sesvetama, 25.10.2019. god.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.