Humanitarna aukcija: Artplakata i Beli Zagreb Grad za Udrugu Rina koja je s ulice spasila preko 2500 životinja

by Ribafish
0 komentar
ZAJEDNO-ZA-RINU

Marko Babić je grafički dizajner, vječiti optimist, filantrop i kreativac koji stoji iza brenda ArtPlakata. Na Markovu inicijativu organizirana je humanitarna aukcija kojom će se sva prikupljena sredstva od prodaje plakata donirati direktno Udruzi za zaštitu i promicanje prava životinja RINA, nevladinoj, nestranačkoj, neprofitnoj i dobrotvornoj Udruzi građana za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih i izgubljenih životinja.

Udruga ulaže napor i u prevenciju problema napuštenih pasa i mačaka osmišljavajući još kvalitetnije programe koji za cilj imaju smanjiti populaciju napuštenih životinja na humani i primjeren način. Udruga RINA je posebno usmjerena na teško udomljive pse i mačke kao što su životinje sa posebnim potrebama, invalidne, starije životne dobi, slijepe i slabovidne koje unatoč svome invaliditetu mogu imati lijep i ispunjen život.

hdr

Udruga isto tako preuzima na skrb teško ranjene i ozljeđene životinje za koje je najčešće potrebna operacija, fizikalna terapija, duži opoavak. Trenutno je u osposobljavanju (osnivaju) prvog hrvatskog utočišta za životinje koje su teško udomljive zbog bolesti ili hendikepa u kojem će te životinje moći proživjeti ostatak svog života uz posebnu skrb i njegu. Za njih je osposobljen kat od 120 kvadrata. Također, osposobljene su i prostorije za oporavak pasa i mačaka nakon operacije, za vrijeme liječenja, nakon sterilizacije/kastracije.

Udruga je osnovana u svibnju 2008., a registrirana u listopadu 2008. godine. Do sad je s ulice maknula preko 2500 životinja.

hdr

Udruga RINA nema niti jednu zaposlenu osobu već se čitav rad temelji isključivo na volontiranju, a ono je omogućeno svima. Iza udruge stoji mukotrpan volonterski rad, svjesno zapostavljanje vlastitog života kako bi životinjama pomogli i pružili što kvalitetniju skrb, njegu i život. Nemaju azil, već je tu Rinina kućica u kojoj volonteri udruge svaki dan vode brigu o životinjama smještenima u njoj. Obavljaju cijeli niz poslova za 60 štićenika, a taj se broj iz dana u dan mijenja.

Udruga namiruje sredstva potrebna za svoj rad iz donacija od pravnih i fizičkih osoba kako novčanih tako i materijalnih koje su potrebne za odvijanje programa. Donacije se sastoje od hrane, lijekova, pribora za higijenu i njegu te novčane donacije uplatom na račun udruge.

Artplakata: Prekrasan poklon za topli dom

Pridružite se humanitarnoj aukciji Zajedno za Rinu

Beli Zagreb Grad, u suradnji s Artplakatom, na svom Instagram profilu organizira humanitarnu aukciju u kojoj su moguće licitacije za kupnju uokvirenog plakata Zagrebačka uspinjača. Humanitarna aukcija traje do petka, 22. svibnja kad će osoba koja je ponudila najveći iznos osvojiti plakat dimenzija 50×70 cm, a cijela donacija će pomoći daljnjem radu Udruge Rina.

ZAJEDNO-ZA-RINU

Zajedno za Rinu!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.