Zeko – Dostava s OPG-ova direktno na vaša vrata!

by Ribafish
1 komentar
Zeko

Svjedoci smo da su zahvaljujući pandemiji ljudi jednostavno poludjeli da kvalitetnim, domaćim namirnicama. Kako bismo ih što lakše dobivali na kućni prag, što je od posebne koristi starijim i bolesnim ljudima, procvjetala je i dostava prirodnih i zdravih namirnica.

Jedna od takvih tvrtki je i Zeko, na čijim se proizvodima i ja pokušavam osobno spustiti ispod sto kila. Ne pitajte kako napreduje…

Pitali smo Ivanu iz Zeke – kako je sve počelo?

Krenula je Corona, zatvorile su se tržnice, kupci nisu mogli do voća i povrća, a OPG-ovi s kojima smo se znali od ranije nisu imali gdje ponuditi svoje proizvode. Jedan i jedan su dva i tako se rodio Zeko.

Ponudu smo upotpunili s još nekoliko OPG-ova iz šire okolice Zagreba i iz Dalmatinskog zaleđa (jer tamo neke kulture ipak dozrijevaju prije nego na kontinentu). Pa smo otišli u Sv. Ivan Zelinu i tamo našli OPG koji ima jaja kokica iz slobodnog uzgoja (to su koke koje cijeli dan slobodne hodaju okolo i svoju prehranu upotpunjuju crvićima i travkama) i drugi OPG koji košnice s pčelama drži između divlje livade i netaknute šume. Kušali smo i sjajno nagrađivano bučino ulje iz mini uljare Patrčević, sireve mini sirane Matojić iz Križevaca, i sve to uvrstili u našu ponudu.

Nudimo isključivo proizvode koje i sami jedemo kod kuće, a OPG-ovi zaista ne stižu dostavljati svoje proizvode uz sve obaveze koje svakodnevno imaju na svojim poljima, a kupcima je praktično da na jednom mjestu mogu naručiti i voće i povrće i domaća jaja i med … i sve ono što inače kupuju na tržnicama. I zato je tu Zeko 😊

Zeko

Zašto ime Zeko?
Pa, Zeko voli jesti mrkvicu i brz je. Odjuri do polja naših OPG-ovaca, tamo skupi svježe namirnice i dostavlja ih našim kupcima na kućni prag. A u slučaju OPG-ova iz šire okolice Zagreba, od branja do dostave ne prođe više od 24 sata.

Što sve dilate?
Svašta 😊 Od blitve, špinata, salata, rotkvica i mladog luka, raštike, kelja, karfiola, kupusa, krumpira, paprika, tikvica, brokule, korabice i šparoga do raznih svježih začina (bosiljak. vlasac, ružmarin, korijander, menta, kopar i majčina dušica), sezonskog voća (jagode, trešnje), soka i octa od jabuka, džemova, graha, slanutka, meda, jaja, mliječnih proizvoda i bučinog ulja.

Budući da kupci to traže, ponudu upotpunjavamo i proizvodima koji ne uspijevaju kod nas (banana, ananas, đumbir) ili onima koji se kod nas trenutno ne mogu nabaviti jer im nije još sezona (agrumi, cherry rajčice, kruške). Kupcima uvijek transparentno komuniciramo od kuda pojedina namirnica dolazi (naziv OPG-a ili podatak da se radi o uvoznom proizvodu).

Koliko OPG-ova pokrivate?
Trenutno surađujemo 15-ak OPG-ova, najvećim dijelom iz Zagreba i okolice, te iz okolice Zadra, a spremamo se i proširiti listu jer u ponudu želimo uvrstiti i domaće certificirane Eko proizvođače.

Koje su vam najluđe namirnice?
Trenutno u ponudi imamo crvenu blitvu i “frčkavu” raštiku s OPG-a Marjanović (V.Gorica) i baby banana (uvozne, naravno) koje totalno odskaču veličinom i okusom od onih klasičnih.

Zašto trebamo odabrati upravo vas
Zato što smo zaista iskreni u pogledu porijekla namirnica koje nudimo (i kod svakog OPG-a s kojim surađujemo se to može i provjeriti) i boli nas srce kad vidimo što sve određeni pojedinci “podvaljuju” pod domaće namirnice, i jer se zaista trudimo pružiti kvalitetnu uslugu našim kupcima. Naravno da ponekad i griješimo, ali onda te greške i ispravljamo pa nam naši kupci ne zamjeraju previše, nadamo se 😊
A izgleda da naš trud i prepoznaju, jer svakodnevno dobivamo upite hoćemo li nastaviti s dostavama i kad se posve ukine Corona-blokada.

Što ste naučili od corone?
Mislim da nas je sve Corona naučila da možemo malo i usporiti životni tempo i da trebamo više vremena posvećivati našim najbližima, ali isto tako nam je ukazala i na činjenicu da ne cijenimo dovoljno naše male proizvođače kojima se teško hrvati s uvoznim voćem i povrćem koje je u pravilu jeftinije i trgovačkim lancima koji pred njih postavljaju nemoguće uvjete suradnje.

Trgovina i međunarodni promet su odjednom stali i bili smo “osuđeni” osloniti se na naše male proizvođače, koje smo prije često, nepravedno, zapostavljali. A ni njima nije bilo lako, jer je sve stalo, tržnice su bile zatvorene, nisu mogli dobiti propusnice za prometovanje između županija i nisu imali kako doći do svakog kućanstva…

Zeko

Drago nam je da smo tu i mi dali naš mali doprinos i pomogli i OPG-ovima i korisnicima njihovih proizvoda. I zato, poštujmo i podržimo male domaće proizvođače #kuhajmodomaće

Hvala na svemu!

Facebook Zeko dostave

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Kupivita: Pekmezi, sirupi i brdo voća na vašu adresu! - Ribafish 16 veljače, 2021 - 08:35

[…] Zeko – Dostava s OPG-ova direktno na vaša vrata! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.