Enciklopedija hrvatskih ginova 8.: Imagine Spirits d.o.o., Vrsar (Pink Robin Gin, Midnight Gin)

Istra naprosto vrvi sjajnim ginovima, a danas vam predstavljamo momke iz Marasa kraj Vrsara - Imagine Spirits d.o.o.

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Imagine Spirits d.o.o.

Lokacija i mjesto kuhanja: Marasi, Vrsar, Istra

Vlasnik: Marin Maras, Paolo Sciavartini

Godina osnutka: 2019

Broj zaposlenih: 1

Mjesečna/godišnja proizvodnja: Maksimalno 10.000 boca godišnje

Destiler: Marin Maras

Nit vodilja/slogan: “Imagine” sposobnost da se smisli nešto novo i “Spirits” kao proizvod destilacije, ali i kao odlika hrabrosti, energije i odlučnosti

Gdje se može kupiti/popiti: Ecuga.com, Pomalo shopovi, Vivat Fina Vina, barovi po Istri…

Web: www.imagine-spirits.com

Facebook: www.facebook.com/imaginespirits

Vrste ginova:  

Pink Robin
Moderan, vrlo mirisan i aromatičan gin, proizveden destilacijom 12 biranih sastojaka. Suprotno većini “aromatiziranih” ginova slatkastog okusa, Pink Robin zadržava suhoću, karakteristiku klasičnog londonskog Dry Gina, pa se može koristiti čak i za klasične koktele poput Dry Martinija i Negronija.

Uz četiri klasična sastojka – bobice smreke, sjemenke korijandera, korijen anđelike i orisa, u naš smo gin dodali tri različite vrste papra, tri citrusa, lavandino cvijeće i bademe. Nakon destilacije, gin se ostavlja mjesec dana da macerira s bobicama aronije, koje osim posebne arome (mješavina crvene maline, citrusa i tanina) daju osobitu ljubičastu crveno-ružičastu boju.

Midnight
Jedinstven i kompleksan London dry gin punog okusa, kreiran kupažom dva odvojena destilata od po 12 začina svaki. Esencije dana, nježne i cvjetne miješaju se s egzotičnim i pikantnim mirisima noći. Savršena kombinacija bogatog, ali vrlo uravnoteženog okusa koja Martini ili Gin & Tonic podiže na novu razinu. Nakon destilacije dva gina se ostavljaju da odleže 24 dana prije punjenja u boce. Nikakve arome, umjetna bojila ili zaslađivači ne koriste se prije niti nakon destilacije

Mala povijest destilerije:

Ono što je godinama bio san, a potom ideja, postalo je stvarnost za dva mlada poduzetnika, Marina i Paola kada su u lipnju 2019. otvorili IMAGINE SPIRITS d.o.o., „craft“ destileriju sa sjedištem u Marasima, mjestu udaljenom nekoliko kilometara od Vrsara. Možemo reći da smo se u ovu avanturu upustili pomalo poput mornara koje plove prema dalekim i nepoznatim destinacijama.

DCIM100GOPROG0071006.JPG

Zanimljivosti:    

Smještena nekoliko kilometara od mora, između pitoresknih gradića Vrsara i Rovinja, okružena maslinama i vinogradima, destilerija je izgrađena u skladu s najvišim ekološkim standardima.

U našem postupku destilacije ne koriste se fosilna goriva već većinu električne energije proizvodi fotonaponski solarni sustav. ​Kako bismo očuvali aromu i mirise dragocjenih sastojaka razvili smo vlastiti postupak destilacije, s dvostrukom infuzijom pare, koristeći ručno rađeni bakreni kotao.

Proces destilacije odvija se pojedinačno u malim serijama od samo 200 boca. Većina primijenjenih sastojaka lokalnog je i organskog porijekla, te u proizvodnji NE koristimo nikakve esencije, šećer, umjetna bojila i zaslađivače.

Kontakt mail/telefon: production@imagine-spirits.com / 09 13444496

 

Sve dosadašnje ginove potražite na linkovima ispod:

Enciklopedija hrvatskih ginova 7.: Destilerija Kostelac, Orahovica (Mountain Creek Gin)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.