Enciklopedija hrvatskih ginova 7.: Destilerija Kostelac, Orahovica (Mountain Creek Gin)

Orahovica nije poznata samo po vinima već i po Mountain Creek Ginu koji se radi s najfinijom izvorskom vodom s Papuka!

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Destilerija Kostelac (Fructus obrt)
Lokacija i mjesto kuhanja: Orahovica, Kralja Zvonimira 278
Vlasnik: Krešimir Kostelac
Godina osnutka: 2006.
Broj zaposlenih: 5
Mjesečna/godišnja proizvodnja gina: 600/8.000 litara
Destiler: Krešimir Kostelac mag. ing. agr.
Nit vodilja/slogan: Uživaj odgovorno, uživaj sa stilom!
Gdje se može kupiti/popiti: Zagreb, specijalizirane trgovine diljem obale, naš webshop
Web: https://fructus.hr / https://webshop.fructus.hr
Facebook: destilerija kostelac
Instagram: @destilerija.kostelac

Vrste ginova:
Mountain Creek London dry gin
Premium craft gin nastao od vrhunskog pšeničnog destilata, pažljivo odabranog bilja i meke planinske izvorske vode. Baza gina je premium pšenični destilat, destiliran kroz sedam kolona, savršeno neutralan i idealan za proizvodnju premium gina. Gin je proizveden od 29 vrsta pažljivo odabranog aromatičnog bilja, pa je osim tradicionalnog bilja poput borovice, angelike, korijandera, lavande, kadulje, matičnjaka, slatkog korijena i drugih biljaka, poseban naglasak stavljen na citrusne arome limuna i naranče koje ovom ginu daju posebnu voćnost i svježinu. Sve to zajedno destilirano je i pomiješano s vrhunskom izvorskom vodom prirodno filtriranom kroz slojeve stijena iz Geoparka Papuk starijih od 600 milijuna godina, koja u konačnici ovom ginu daje apsolutnu mekoću na okusu, te ga čini savršenim i bez miješanja s tonikom.

Mountain Creek Lady’s choice gin
Premium craft destilirani gin, prekrasne ružičaste boje, te neodoljivog mirisa i okusa. Kao i ostali ginovi iz serije Mountain Creek, Lady’s Choice gin proizveden je od premium pšeničnog destilata, destiliranog kroz sedam kolona, te mekane izvorske planinske vode. Lady’s Choice u svome sastavu ima 29 različitih biljnih vrsta, a karakteriziraju ga arome crvenog voća, prvenstveno jagode, maline, kupine i borovnice. Već pri samom otvaranju boce očarat ćete se savršeno izbalansiranom mirisu, kojemu je teško odoljeti. Bez obzira na naziv i boju, namijenjen je konzumaciji svima koji vole uživati u okusima bobičastog voća.

Mountain Creek Grapefruit&tangerine gin
Premium craft gin proizveden od tri glavna elementa svakog gina. Premium žitni destilat, destiliran kroz sedam kolona, mekane planinske izvorske vode, te 29 vrsta bilja od tradicionalnog kao što su borovica, angelika, korijander, lavanda, kadulja, pa sve do egzotičnih vrsta poput đumbira i kardamoma. Kako mu i samo ime kaže, ovaj gin karakteriziraju note grejpfruta i mandarine. Korice grejpa i mandarine zasebno su macerirane, pa destilirane u posebnom bakrenom kotlu zbog što bolje ekstrakcije aroma. Ovaj gin karakteriziraju svježe citrusne arome, nježna bitter aroma grejpfruta u savršenom balansu s mandarinama ubranim na području Dubrovačko-neretvanske županije.


Mountain Creek Ginger&lemon gin
Premium craft gin proizveden samo od vrhunskih sastojaka. Pažljivo odabranih 29 biljaka ovom ginu daje punoću i bogatstvo okusa i mirisa, a posebno su naglašene pikantne note đumbira i svježina dobivena ekstrakcijom i destilacijom limunove korice u tradicionalnom bakrenom kotlu. Baza ovog gina je vrhunski žitni destilat, potpuno pročišćen i neutralan, što ginu omogućuje potpuno razvijanje vlastitih aroma dobivenih maceracijom i destilacijom pažljivo odabranih biljaka.

I na kraju jedna od najbitnijih komponenti u proizvodnji pića je voda, a to je meka izvorska voda koja dolazi iz Parka prirode Papuk. Prekrasna žuta boja limuna, te mnoštvo aroma dobivenih kombinacijom odabranih sastojaka oduševit će svakog poznavatelja gina koji će ga konzumirati samostalno ili će gin poslužiti kao izvrstan dodatak mnoštvu maštovitih koktela.

Mountain Creek London dry gin SHIMMER EDITION
Mountain Creek Lady’s choice gin SHIMMER EDITION
Mountain Creek Grapefruit&tangerine gin SHIMMER EDITION
Mountain Creek Ginger&lemon gin SHIMMER EDITION

SHIMMER EDITION je prva hrvatska serija ginova obogaćena dodatkom jestivih glitera (šljokica) koja ginovima daje prekrasan vizualni efekt i čini ih izuzetno atraktivnima.

Mala povijest destilerije:
Destilerija Kostelac započela je s radom 2006., te su od samog početka, pa sve do danas glavne vodilje u poslovanju vrhunska kvaliteta proizvoda i luksuzan dizajn. Kroz godine poslovanja konstantno se radi na poboljšanju tehnologije proizvodnje, kao i usavršavanju i razvoju novih proizvoda. Danas u svojoj ponudi imamo 26 vrsta rakija, likera, ginova i voćnih vina koje se nalaze na više od 200 maloprodaja i ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske i inozemstva.

Zanimljivosti – zašto baš naziv Mountain Creek:
U proizvodnji gina koristi se isključivo premium pšenični destilat, provjereno i certificirano ljekovito i aromatično bilje, a posebnu specifičnost čini izvorska planinska voda iz Geoparka i Parka prirode Papuk, koja se koristi u proizvodnji gina i ostalih destilata. Specifičnost cijele priče o ginu čini suradnja Destilerije Kostelac i Parka prirode Papuk, te se u sklopu svake etikete gina u pakiranju od 0.70 l nalazi i besplatna ulaznica za jednu osobu u Park šumu Jankovac, koja se nalazi u sklopu Geoparka Papuk.

Kontakt mail/telefon: fructus@fructus.hr, 098/325 987

Sve dosadašnje ginove potražite na linkovima ispod:

Enciklopedija hrvatskih ginova 6.: Destilerija Bijeli gusak – WhiteGoose distillery, Đakovo

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.