Ecole Duccase u Splitu: Tajne restorana s tri Michelinove zvjezdice uz parišku školu Alaina Ducassea

Vrhunski osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađeni gastronomski koncepti velikog francuskog chefa Alaina Ducassea s preko 20 Michelinovih zvjezdica, okosnica su 34 restorana koji nose njegove ime od Tokija, preko Singapura, Katra, Francuske i Britanije, pa sve do Las Vegasa

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Radi se o autentičnim bistroima i brasserijama, kao i fine dining restorana koji čine sam vrh svjetske ponude, a poneki su ovjenčani i s po 3 zvjezdice.

Kako zaslužiti i zadržati ta prestižna Michelinova odličja, koje tehnike i recepte koriste timovi u tim objektima, otkrijte tijekom kuharskih treninga Ecole Ducasse, pariške škole kulinarskih umjetnosti velikog francuskog kuhara koji će se održati od 16. do 19. studenog u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u Splitu.

Tema su jela i predjela “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London), dakle, usvajanje metodologije i recepata korištenih u tim restoranima slavnog kuhara.

Program po hands on konceptu na engleskom jeziku vodi francuski chef Florian Gravelle (Francuska), jedan je od vodećih instruktora Paris Campusa – École Ducasse koja se smatra edukativnim globalnim standardom u umjetnost kuharstva i slastičarstva.

Gravelle je karijeru je gradio u prestižnim restoranima Azurne obale; Les Pecheurs (1 Michelinova zvjezdica) i Kaisuke Matsushima, a od 2009. godine, zahvaljujući talentu i stalnoj želji za usavršavanjem, postao je dio tima Centre de Formation Alain Ducasse (danas Paris Campus).

Radionice će biti moguće posjetiti od 17. do 19. studenog 2021. u terminu po dogovoru, stoga molimo zainteresirane da se unaprijed jave na broj +385 99 319 89 61 kako bi dogovorili vrijeme dolaska.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.