Dani dravske ribe – užitak za sva čula, 17. lipnja na Marini Prelog

Miris dravske ribe na roštilju, zlatna kapljica kvalitetnog međimurskog vina, zvuci tamburaškog sastava u pozadini i predivan panoramski pogled na nebeski plavo jezero – zvuči primamljivo, zar ne? Turistička zajednica Grada Preloga nudi vam upravo to, i još više!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Posjetite Sportsko-rekreacijsku zonu Marina Prelog 17. lipnja i provedite savršen sunčani dan s nama. Treći po redu Dani dravske ribe, jedinstvena manifestacija posvećena domaćoj gastronomiji, odnosno jelima od riječne ribe, ove je godine prerasla u pravi cjelodnevni spektakl.
Od ranih jutarnjih sati, u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina Prelog odvijat će se Kup Grada Preloga u sportskom ribolovu gdje će svoje ribičko umijeće (i ribičke priče) pokazati ribolovna društva s područja Grada. U isto vrijeme, kod novouređenog vidikovca u sklopu projekta Aqua Adventures, Javna ustanova za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ za sve zainteresirane provodit će ptičarenje – aktivnost koja se do sada odvijala nekoliko puta na istom području te koja je privukla brojne sudionike.


U prijepodnevnim satima ribolovna društva „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, uz ekipu Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te, po prvi put u Prelogu, ekipu skupljenu oko Turističke zajednica Grada Petrinje potpalit će svoje roštilje, ploče za pečenje i kotliće te početi s pripremom ukusnih jela od riječne ribe. Na oduševljenje posjetitelja, pripremat će se najukusnija jela, od šarana preko pastrve na roštilju do ukusnog petrinjskog fiša. A na još veće oduševljenje posjetitelja, Vinarija Dvanajščak-Kozol uparit će degustaciju spremljenih ribljih jela s odličnom ponudom domaćih i nagrađivanih međimurskih vina.


Neće nedostajati ni zabave za najmlađe – Dječji klub „Sims“ prigodnim će radionicama i oslikavanjem lica zabaviti i oduševiti i najmlađe posjetitelje Dana dravske ribe. Posebni gosti manifestacije su članovi Udruge „Duga“ te članovi Zaklade „Zajednički put“ koji će likovnim radionicama upotpuniti cijeli doživljaj, a ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazat će dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda te tako zaokružiti pozitivnu priču manifestacije.


Cijeli će eno-gastronomski doživljaj pratiti Tamburaški sastav „Svirci“, a posjetiteljima se preporučuje da ponesu i dekicu za piknik kako bi poput pravih hedonista još više uživali u preukusnim jelima od dravske ribe, dobroj kapljici međimurskog vina i prekrasnom panoramskom pogledu na „Priločko more“, tj. najveće akumulacijsko jezero u Hrvatskoj. Za one željne rekreacije, ove se godine Danima dravske ribe pridružila i Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ koja će u popodnevnim satima provoditi demonstraciju sportova na vodi. I veliki i mali moći će besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, čamcu za rafting, ali i na dasci za surfanje (SUP). Dovoljno je ponijeti dodatnu suhu odjeću i ručnik, a skiperi će posjetitelje, prije odlaska na jezero, upoznati sa sigurnosti na vodi.

Dani dravske ribe savršena je manifestacija za cjelodnevni boravak cijele obitelji u prirodi, nudi niz aktivnosti za sve uzraste, a ove je godine sufinancirana iz sustava turističkih zajednica Republike Hrvatske kao održiva i zelena manifestacija od značaja za podizanje konkurentnosti destinacije.

Program:
7-12 h Kup Grada Preloga u sportskom ribolovu
7-10 h Ptičarenje kod novog vidikovca (Javna ustanova Međimurska priroda)
od 10 h Vinski piknik i svirka Tamburaškog sastava Svirci
od 10 h likovne radionice Udruge „Duga“ i Zaklade „Zajednički put“, prigodne radionice i zabavne igre za najmlađe (provodi Dječji klub „Sims“)
9-13 h pripremanje jela od dravske ribe
12.30 h podjela nagrada u Kupu Grada Preloga u sportskom ribolovu
nakon 12.30 h početak degustacije spremljenih jela od dravske ribe
od 13.30 h vožnje čamcem po jezeru za zainteresirane (Nautički klub „Labud“ Prelog)
14-18 h Dani otvorenih vrata sportova na vodi (Park Vrbica, kod Nautičkog doma – Udruga „Croatian Outdoors“)

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.