Cirro pizza e pasta: Bistro talijanske hrane koji obećava…

by Ribafish
0 komentar

Nikada nitko neće reći da u svom gradu u hrvatskoj ima previše dobrih talijanskih bistroa. Zagreb je jedan od onih u kojem ih definitivno ima i premalo, pa pozdravljamo svaki novootvoreni lokal koji se bazira na vlastitoj tjestenini i ozbiljnoj pizzi. Tako sam na poziv Borisa došao i u Cirro.

Za početak, bitno je i kako se osjećaš kad uđeš u restorančić, pa tako Cirri, smještenom u dvorištu na adresi Svetice 24 u blizini stadiona i ekonomskog faksa, odmah pišemo plus.

Ugodno, šareno, zgodno – na vrlo malo kvadrata je tu neko veselje i zaigranost uz mnoštvo sitnih detalja koje će vas odmah privući. Izbor jela nije velik, igra se na sigurno, pa se uz pašte, salate i pizze na meniju svakoga radnog dana nalaze i tri gableca. Misao vodilja je da je sve – svježe i zdravo, bez frizera i mikrovalki.

Marende su nešto ozbiljnije od klasičnih radničkih, a takav je i cjenovni rang – od 45-60 kuna, s obaveznim lignjama i blitvom petkom, i tako ste prošli tjedan mogli jesti, krvavice, teleće pečenje, bakalar i općenito – dva do tri zgodna jela dnevno.

No, ono što prvo ističu u Cirru, riječi koja na talijanskom označava ciruse, oblake koji navještaju lijepo vrijeme, su njihove pizze i tjestenine, rađene od Caputo brašna i vrlo brzo pečene u Caputo električnoj peći. Unatoč ugodnim ljudima, znalcima i općenito više nego ljubaznoj ekipi, seljačka pizza s lukom je bila tek korektna, ali zato je carbonara bila pun pogodak. Doduše, guanciale su bile malo karbonizirane (je li po tome carbonara dobila ime?), ali je home made tjestenina bila briljantna.

Pivo je klasično, iz opusa Zagrebačke pivovare, vinska karta ipak bolja, jer vina nabavljaju iz Vintesse, a Robi je poznat kao velemajstor za te stvari. Na kraju, nakon finog gemišta, prekasno sam shvatio da na meniju ima i sendvič (netko naručio za dostavu, pa sam ga i uslikao), Stromboli ili kako se zvala preklopljena pizza u našem kvartu – Šizika, pa sad imam razlog za još jednu posjetu. Isto kao i zbog Borisovih fotki na koje me je i navabio 🙂

nfd

rpt

Ukratko, nakon tri mjeseca još se vide dječje bolesti, ali zašto ne pružiti priliku ljudima koji već imaju dara za uređenje i tjesteninu. Nadamo se da će uskoro biti još bolje!

Sve detalje, kao i dostavu potražite na https://www.facebook.com/cirropizzaepasta/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.