Čikolov u Križevcima “ulovio” preko 7.000 (zl)opušaka!

Križevci su danas siromašniji za više od 7.000 opušaka, koliko su s cesta, ulica i parkova ovog prekrasnoga grada u akciji Čikolova sakupili vrijedni lokalci i ljudi iz udruga Čisteći medvjedići i RokOtok

by Ribafish
0 komentar

Tridesetak Križevčana i gostiju iz Zagreba okupilo se u devet sati ujutro ove sunčane nedjelje u Art Rock Caffeu u strogom centru grada. Nakon kavice (puno hvala Šimetu na rundi!), dogovora te zajedničkog slikanja, podijelili smo se u par skupina te naoružani “pincetama” rikavicama, staklenkama za skupljanje i dobrom voljom razmiljeli po centru Križevaca čisteći i educirajući prolaznike koliko su opušci opasni za prirodu, a samim time i ljude.


Jubilarni peti Čikolov Medvjedića i RokOtočana tako je nakon Zagreba, Nove Kapele i Varaždina zahvaljujući organizatoricama Boženi i Katarini protekao u savršenom redu, veselju, a bogami i evangeliziranju lokalnog stanovništva kojem smo podijelili tridesetak prijenosnih pepeljara kako bi u njih stavljali opuške, a ne ih bacali tamo gdje će se pretvoriti u zagađivače prirode. Na kraju su nas Medvjedići počastili pićem i pizzom, a domaćini odveli pokazati lokalni Magdin vrt.

Najviše nas veseli što je danas bilo petero mališana, a iz Zagreba je s nama došao i 15-godišnji Rafael, koji je prava budućnost Čikolova, ekologije i ljubavi prema našem jedinom Planetu. Na kraju, slikanje uz tisuće i tisuće čikova (kako je izračunala naša Ankica, ako je kutija cigareta 4 eura, to je više od 1400 eura bačeno na tlo!), zagrljaj i obećanje da se vidimo već sljedeći vikend i činimo nešto dobro.


Postoji mnogo načina da provedete nedjelju, Čikolov je definitivno jedan od najboljih. A čikolovaca je sve više! Čujemo se uskoro za nove akcije, do tada vas puno vole i pozdravljaju Čisteći medvjedići i RokOtok!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.