Cherry Tree: Fantasy & Beer Pub otvorio svoja vrata na Trešnjevci

by Ribafish
1 komentar

“Em je na Trešnjevci, em je u zgradi dječjeg kazališta Trešnja – Cherry Tree je bilo ime za pub koje se nametnulo samo od sebe! Nakon 24 godine u Tolkien’sima, i tadašnjeg prestanka rada istih zbog lockdowna, kolega Zoran Gržan i ja smo nedavno krenuli u novu avanturu.”

Rekao mi je ovo stari znanac, pivski entuzijast Zvonko Cindrić uz čašu točenog austrijskog crvenog Hirtera, piva kuće, dok sam polako upijao intimu novog zagrebačkog hrama dobrog piva.

Drvo (s) Trešnje je prostran, čist, uredan i ugodan prostor sa slatkom malom terasom, koji je prije služio za okupljanje roditelja dok su klinci na predstavi, kao i za odmor umornih glumaca i ljudi koji rade u kazalištu.

Nakon što je završila epizoda na Gornjem gradu, red je bio krenuti i u osvajanje donjeg, riječi su ovog 54-godišnjeg neumornog lika iz Nuštra, koji je bio i ostao dobri duh svakog lokala u kojem je radio.

Ono što je bio prvi, pa i drugi te na kraju treći Tolkien, sada je Cherry Tree, pub s velikim izborom kvalitetnih piva sa svih strana svijeta s naglaskom na Ujedinjeno Kraljevstvo i Belgiju uređen od ruku Ivana Veljače, Branke Radonić i Vjerana Čengića, tako da se osjećate kao u nekom pomaknutom svijetu knjiga, filmova i igrica. I u tome je Zvonko pravi majstor.

Uostalom, godine iskustva i građenja brenda dovele su do toga da je Tolkien’s House prtio putove kulture piva u nas, prvi je ponudio pšenično pivo, tu je organizirana prva hrvatska proslava Dana svetog Patrika, a i O’Hara je najjača u Dublinu, Bostonu i – Zagrebu!

Ovdje se u sukladnosti s propisima protiv covida spremaju ozbiljni pub quizovi (Nikole Pezića), besplatne radionice (origami) i igraonice, a poznavajući rad ovog dvojca, i brojne premijere vrhunskih pivskih brendova. Trenutno ih je u ponudi šezdesetak, na tapu je još i cider Westons, kao i meni jako drag stout O’Hara. Trenutno nema domaćih craftova na tapu, ali stvar je tek krenula i očekuje se sve što valja.

U bocama se tako nudi dvadesetak piva iz desetak hrvatskih craft pivovara, te većina od dobavljača Mas Plenuma, kao što su: Chimay, Duvel, Kwak, Karmeliet, Gulden Draak, Leffe, La Trappe, Delirium Tremens, Guinness, St. Peters, Youngs, Marston, Fuller’s, Bernard, Samichlaus, Schlenkerla i još puno toga…

Cherry Tree brine i za vrhunske kave Kongo po bagatelnim cijenama (sedam kuna!?), koktele za djecu i odrasle, desetak vrsta viskija, ali ne i hranu.

Kuluurno se uzdignite i odite fino u kazalište pa na pivkana, ili samo na pivkana, i pomozite u novom početku ovom sjajnom Slavonsko-Dalmatinskom dvojcu, kojeg ste sigurno upoznali tijekom njihovih desetljeća pivsko pipničarskog iskustva.

Opustite se u društvu trolova, patuljaka, Fantasyja, pomno birane kvalitetne muzike i barem na trenutak pobjegnite od užasne svakodnevnice. Cherry Tree je definitivno savršeno mjesto za to!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Robert 5 studenoga, 2020 - 02:55

Jako ugodno mjesto, odličan izbor vrhunskih piva, ugodno i profesionalno osoblje…za svaku preporuku!

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.