Butik piva: Umjesto Pivoteke dolazi nam Goblet!

by Ribafish
0 komentar

U Zagrebu u Stupničkoj 14, na mjestu gdje smo u zadnje vrijeme kupovali i testirali najbolje svjetske craftove, tamo preko puta menze na Cvjetnom, u blizini Boćarskog doma i iza pizzerije Maslina, došlo je do male promjene.

Upitali smo u to ime dugogodišnji zaštitni znak Pivoteke, najjačeg Hrvata na aplikaciji Untapp’d, profesionalca, znalca i klasnog pivopiju Domagoja Vrana da nas uputi u detalje novootvorene trgovine najboljim svjetskim pivskim brendovima i džidžama po imenu Goblet. Domagoj je, naime, i dalje za šankom i kasom!

Domagoje, nakon stanke preko ljeta, dočekao nas je brutalno uređen i skockan pravi butik piva. O čemu se radi?
Nema vise Pivoteke, sad je Goblet koji je u vlasništvu MAS Plenuma, jednog od najjačih uvoznika i distributera crafta u hrvatskoj a to se i vidi po prostoru, kompletno renoviran, moderno/industrial uređenje gdje se može kupiti ili sjesti i kušati oko 500 različitih piva iz cijelog svijeta.

Hoće li se moći piti na licu mjesta, ili je Goblet samo trgovina?
Tu su 4 različite pive na točioniku koji ima hladnu komoru koja možete popiti na mjestu ili ponijeti doma jer je ovdje prva punionica growlera u hrvatskoj (staklene boce pod pritiskom punjene pivom). To znači da Goblet nije samo trgovina nego i kušaona s točenim pivom. Neće biti konkretne hrane, ali ovdje je Volim ljuto polica s raznim umacima i grickalicama spremnima za konzumaciju, ako ste dovoljno hrabri…

Koje je radno vrijeme?
Radno vrijeme nam je pon-pet od 12 do 20 h i subota 11-15 h nedjelja i praznici zatvoreno. Bitno je spomenuti i da je Goblet verified venue na Untapp’du i da će se tamo moći pratiti stanje piva na točioniku i kompletan popis svega u svakom trenutku.

Što želite postići na zagrebačkoj i hrvatskoj sceni i kako je biti najbolji Hrvat na Untapp’du?
Cilj nam je ljudima pružiti vrhunsku kvalitetu točenih piva, obrazovati i privući što više ljudi u craft svijet, svakom naći pivo koje mu odgovara i s vremenom se širiti i uvoziti što više novih piva. Znam da nikad neću moći probati svako pivo na svijetu, ali i dalje ću se truditi probati ih što više jer craft svijet i dalje raste i razvija se, i bez obzira na sva probana piva i dalje ima novih za otkriti, kao i onih koja iznenađuju i oduševljavaju.

Na koliko si piva trenutno, i koliko ih isprobaš tjedno?

Sad sam na 9 tisuća različitih, a isprobam oko 25 novih na tjedan.

Preporuči nam dva piva za isprobati ovaj tjedan pred nama, hvala na svemu i puno sreće!

Teško je preporučiti nesto jer je tolko različitih stilova, a svakom nekaj drugo odgovara… Meni je već neko vrijeme najdraži stil Sour IPA i mislim da ako mu date šansu, uskoro ćete ga jako zavoljeti…

Hvala na fotkama M&V photography

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.