Bljak Fest u Omišlju: Ove subote na Krk probajte bikova *uda, maneštru od nogica, šporkic i još puno toga!

Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“ vraća se na velika vrata mesopusnih događanja na Kvarneru! Ova prepoznatljiva mesopusna i „bljak“ manifestacija održat će se ovu subotu, 28. siječnja u Omišlju na Placi s početkom u 13:00 sati.

by Ribafish
0 komentar

Iako je događaj najavljen tri dana prije samog eventa pa se većina ljudi ne može posložiti, probajte posjetiti ovu sjajnu priredbu i pojesti sve što se nikad niste usudili probati!

Službena objava:
Na meniju su, vrlo tražene tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, kisela maneštra, maneštra od nogica, krakovi na bljak, ali i originalni recepti restorana Rivice: Slatka broskva, Šporkic (Brusketa s krvavicom) i „Topla pijandura“. Lovci rade „Rogi va Padeli“, a karnevalska udruga Kataroška priprema „Zelenu Facu“ – Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuskami i usimi od prasca. Za sve posjetioce slatkog zuba pripremaju se poderane gaće, bljak palačinke i slastice poput broskve s bijelom čokoladom.

Ove godine kuha rekordnih deset ekipa i to: Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, udruga Obitelj za mlade, ribolovno društvo Zubatac, udruga „Puntarske užance“, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo „Šljuka“ i udruga za narodne običaje Drivenik koji uz hranu s ponosom predstavljaju i Drivenik Brewery pivovaru.


Voditelj programa je uvijek dobro raspoloženi Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zadužena je grupa Fortunal. U goste nam već tradicionalno dolaze prijatelji iz Drivenika i feštari iz Novog Vinodolskog koji svojim glazbenim instrumentima užarenu atmosferu dovode do usijanja. Očekujemo vas u što većem broju i naravno, maškaranom izdanju!


Ulaz na manifestaciju kao i konzumacija hrane je besplatna.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.