Bikademy: Izađi na zrak i postani Bike Student

by Ribafish
1 komentar

U ovo doba pandemije koronavirusa, par Brođana je redizajniralo svoj već postojeći cikloturistički proizvod Bicikademija i razvilo brend pod nazivom Bikademy koji se sastoji od nove web stranice i nove Android aplikacije.

Bikademy je novi način rekreacije na otvorenom koja povezuje aktivni život s turizmom, prirodnom i kulturnom baštinom. Registracijom na ovu aplikaciju postajete Bike Student koji polaže ispite održavajući aktivnu formu. Na ovoj Akademiji za svoj trud bit ćete i nagrađeni, a u svoj Index (ponovno) imate priliku redati uspjehe, odnosno položene ispite.

DCIM100MEDIADJI_0160.JPG

Bikademy predstavlja inovativni i interaktivni cikloturistički koncept koji određena područja promovira kao idealne cikloturističke destinacije. Odabrane destinacije predstavljaju Studije koji se sastoje od lokacija prirodne i kulturne baštine koji predstavljaju Bikademy Ispite.

Namijenjen je i lokalnom stanovništvu svakog Studija, ali i sve većem broju cikloturista koji posjećuju našu zemlju te na taj način može poslužiti kao izvrstan alat i dodana vrijednost u turističkoj ponudi destinacija.

Svaka osoba koja se registrira na aplikaciji postaje Bike Student. U svom Indeksu na aplikaciji polažu ispite na način da biciklom posjete određeni ispit (lokaciju) i naprave selfie putem aplikacije. Nakon položenih svih ispita određenog Studija, Bike Studenti dobivaju nagradu.

Za Hrvatsku nagrade osigurava GIANT Hrvatska.

„Osim redizajna, i aplikacija i web stranica su optimizirani kako bi bili još više orijentirani korisnicima i jednostavniji za korištenje. Nagrade za Bike Studente predstavljaju biciklističke proizvode koji nam uvijek trebaju. Trenutno brojimo više od 600 Bike Studenata. U isto vrijeme otvaramo i dva nova Studija – Zagreb i Berlin.“ Rekao nam je alfa i omega Akademije, neumorni Krešo Herceg i naveo nove „ispite“:

Zagreb je novi Studij u Hrvatskoj sa sedam lokacija (Ispita):

 • Trg Bana Josipa Jelačića
 • Maksimir Park
 • Jarun
 • Bundek
 • Jezero Savica
 • NSB
 • Mirogoj

Berlin je idealan za obilazak biciklom, a naši ispiti su sljedeći:

 • Molecule Man
 • Tempelhof Park
 • Victory Column
 • Eastside Gallery
 • Berlin Television Tower
 • Brandenburg Gate
 • Podsdamer Platz
 • Checkpoint Charlie

Koliko je ljudi do sada prošlo stare ispite?
Do sada je više od 600 Bike Studenata položilo najmanje jedan ispit. Bitno je napomenuti da ljudima taj Index, odnosno mogućnost polaganja ispita ostaje dok god Bikademy ideja traje. Na primjer, dođeš u Brod i polažeš ispite Brodsko – posavske županije. Ako ih ne obiđeš sve, obići ćeš ih drugi puta.

Budući da si ti Bikademy dekan, bit ćeš uključen u sva događanja. A možda te nagovorimo da kreneš i voziti bicikl. 😊

O da, mnogi su probali… 😊 Koja vam je osnovna filozofija?
Osnovna filozofija je održivi turizam. Sve je krenulo još 2014. godine s idejom promocije Slavonije i Baranje koja se u to vrijeme nigdje nije spominjala kao potencijalna hrvatska turistička destinacija. A ima potpuno sve što svaka turistička destinacija treba imati, osim mora. 😊 Vrhunska gostoljubivost, gastro ponuda koju poznaš bolje od nas ovdje, bogata kulturna i prirodna baština.

A bicikl nosi zdrav život, aktivnost i daje dovoljno vremena i sporosti /brzine da u miru upiješ sve što neka destinacija nudi. Kasnije smo se počeli širiti na ostale regije i gradove. Glavni mote je: Bicikliraj svoje ispite (Cycle Your Exams), odnosno nauči nešto o destinaciji koju si posjetio na zabavan i interaktivan način. I još dobiješ nagradu 😊

Opiši nam jedan običan dan tijekom polaganja ispita?
Kako inače znamo voziti i duže relacije, svaki dan je sličan, samo su doživljaji drugačiji, ovisno o ispitu koji polažeš. Sjedneš na bicikl, odrediš cilj i voziš se do njega. Usput upoznaješ tradiciju tog kraja, jedeš lokalnu hranu, upoznaješ ljude i uživaš u cijelom tom procesu.

Otkud crpiš ideje?
Inače mi mozak radi sto na sat, iako se možda to ne vidi izvana. Iz gomile ludorija, izađe i neka dobra ideja. 😊

Imaš li još štogod u planu?
Planiran je skori izlazak na europsko tržište, a najviše iz tog razloga je kompletan sadržaj na engleskom jeziku. Uz nove Studije Berlina i Zagreba, i dalje su tu Studiji i ispiti svih pet slavonskih županija, Bjelovara, Istre, Raba… a plan je otvoriti Studije u velikim europskim gradovima i regijama gdje bicikl postaje stil života i proširiti franšizu na cijeli europski kontinent.
Na našoj novoj web stranicihttps://bikademy.com/ – moći ćete pratiti sve novosti oko Studija i Ispita, ali i i nove intervjue i vijesti iz svijeta bicikliranja. Za sva pitanja smo Vam na raspolaganju putem maila – ride@bikademy.com! – dovršio je Krešo, a ja sam stvarno ponosan što poznajem ovu veličinu. Znate što vam je činiti!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Brodsko-posavska županija od srca vas poziva u goste! - Ribafish 13 studenoga, 2020 - 07:40

[…] Bikademy: Izađi na zrak i postani Bike Student […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.