Brodsko-posavska županija od srca vas poziva u goste!

by Ribafish
1 komentar

U uvijek autentičnom ambijentu renoviranog vinskog butika Bornstein održana je mini presica na kojoj smo se upoznali s klasičnim, ali i novim gastro i turističkim adutima Brodsko-posavske županije.

Službena objava:

Prvi autentičan slavonski dućan iz Nove Gradiške jedan je od brojnih aduta zbog čega što prije posjetiti Brodsko-posavsku županiju
Delicija koja se ne propušta, dobro čuvana tajna Brodsko-posavskog kraja cernički ćupteti, delikatesni čvarci s ljutom paprikom, vrhunske kobasice i suhomesnati proizvodi, fini ajvari, sjajna vina, najljepše rukotvorine… – jeste li znali da najfinije slavonske proizvode i suvenire možete kupiti u Slavonskom dućanu u srcu Nove Gradiške? To je samo jedan od brojnih turističkih aduta Brodsko-posavske županije koji su predstavljeni u zagrebačkoj vinoteci Bornstein.

„Iznimno smo sretni što se naši proizvodi od početka prosinca mogu kupiti putem webshopa, a ova sjajna priča povezuje domaća obiteljska-poljoprivredna gospodarstva iz Cernika, Okučana, Nove Kapele, Starog Petrovog Sela, Davora, Rešetara i Nove Gradiške“, rekla je Dinka Matijević, direktorica TZ grada Nove Gradiške.

Kada pogledate kratki turistički film Otkrije ljepotu koji je nedavno na Međunarodnom festivalu filma u Solinu osvojio nagradu Golden Interstas, poželjet ćete odmah otputovati u Brodsko-posavsku županiju.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=mhQHQq6rWaw&feature=emb_title

Ružica Vidaković, direktorica županijske turističke zajednice istaknula je kako je ovaj dio Slavonije uglavnom ruralni prostor s prekrasnim turističkim obiteljskim gospodarstvima poput Eko-etno sela Stara Kapela, Ranča Ramarin, Imanja Kereković, Kuće Dide Tunje, Salaša Savus…

Susret svjetova i kultura
„U svaki dio županije možete biciklom jednom od 15 biciklističkih staza, a ljubitelji aktivnog odmora uživat će u ljepoti prirode od umjetnog jezera Petnja na južnim obroncima Dilja, kanjona Pljuskare ili ornitološkog rezervata Bara Dvorina i pašnjaka Gajna s crnim slavonskim svinjama, podolskim govedima i posavskim konjima. Volite li ritam grada nećete propustiti Slavonski Brod u kojem su živjeli Ivana Brlić Mažuranić i Dragutin Tadijanović.

Svakako posjetite povijesnu Tvrđavu Brod s Galerijom Ružić i u svijetu jedinstvenim Muzejom tambure ili Spomen Galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju. Tu su živjeli umjetnici koji su stvarali za velike i male“, kazala je Ružica Vidaković, koja je u Zagrebu, uz cerničke ćuptete i nagrađeni turistički film, premijerno predstavila još jedno ugodno iznenađenje – koktel na bazi aromatiziranog vina mladog novogradiškog vinara Ozrena Kraljića, poznatog po odličnom Sivom Pinotu.

Bikademy: Izađi na zrak i postani Bike Student

„Brzo i jednostavno, automobilom ili motociklom, u Brodsko-posavskoj županiji ste za manje od dva sata, a ako vi nećete k nama, mi ćemo ponovo k vama, jer imamo još mnogo lijepih priča koje vam želimo ispričati“, zaključila je direktorica TZ Brodsko-posavske županije u kojoj se susreću, spajaju i isprepleću svjetovi i kulture.

Čak su i meni dali da pričam o Popster Stoutu, a onda smo se bacili na ćuptete, divotica…


Fotografije: Borna Subota, Igor Šeler, izvor HTZ-a, arhive TZ Brodsko-posavske županije i TZ Nove Gradiške

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Deset razloga zbog čega ovog proljeća posjetiti Brodsko-posavsku županiju - Ribafish 24 veljače, 2021 - 11:46

[…] Brodsko-posavska županija od srca vas poziva u goste! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.