Aukcija Srce za Zambiju u Egoist baru Cvjetno, Veslačka 17 u srijedu u 18 sati

by Ribafish
0 komentar

Na inicijativu Dijane Grgić, urednice vinskog časopisa Vinum.In i uz pomoć brojnih prijatelja vinara te supružnika Biljan, u srijedu 27. studenog održat će se jedinstvena aukcija vina, čiji prihod od prodaje u potpunosti ide u korist humanitarne zaklade Srce za Zambiju.

Dražba će se održati u zagrebačkom Egoist baru Cvjetno, Veslačka 17 s početkom u 18 sati, a kroz aukciju će nas voditi poznati novinar i – kako sam za sebe kaže građanin svijeta, zaigran dječarac, zakleti hedonist i profesor geografije – Domagoj Jakopović RibaFish.

Prije početka svakog nadmetanja bit će istaknuta početna cijena, a svaki će sudionik dobiti pločicu s rednim brojem. Po završetku aukcije ponosni vlasnici platit će ponuđeni iznos i preuzeti svoje butelje, a svi će sudionici dobiti prigodnu zahvalnicu.

Tijekom aukcije Riba će s vinarima otkriti o kakvim se vinima radi, a u predahu će nastupiti klapa Kampanel. Neka od vina ponuđenih na dražbi besplatno će se točiti za stolovima, a Egoist bar, Eko borovnice Lisjak i Repro eko farma će pripremiti prigodne zalogajčiće uz vino.

Naravno, moguće je naručiti i drugo piće i hranu po cijenama istaknutim na vinskoj karti i jelovniku Egoist bara.

Budući da je broj mjesta ograničen, molimo Vas da nam svoje rezervacije (i broj osoba) pošaljete na mail adresu: info@vinumin.eu najkasnije do ponedjeljka, 25.11. do 17 sati.

Popis vinara na dražbi:
Bibich, Vinarija Kaptol, Vinarija Trs Ilok, Masvin, Vina Kurtalj, Florijanović, Rizman, Griffin Ivančić, Agris, Vino Gregorić, Krauthaker, Kolar i Kupilek Jamrešić.

Zakladu „Srce za Zambiju“ je s još nekoliko prijatelja osnovao zadarski svećenik i profesor dr. don Marino Ninčević, znanstvenik, pustolov, teolog i Varteksov nesavršeni muškarac. Don Marino posljednjih nekoliko godina odlazi u Zambiju i boravi u najsiromašnijim selima Zapadne provincije. Tijekom boravka u tim selima iskusio je teške životne uvjete tih ljudi. Zambija je država u Južnoj Africi, bez izlaza na more s neslužbeno više od 35 milijuna stanovnika od kojih više od polovice živi u zabačenim, siromašnim i dalekim selima.

Ovim ljudima obrazovanje je jedino jamstvo i prilika za izlaz iz siromaštva i promjenu životnog standarda. Zbog toga zaklada Srce za Zambiju pokreće i podupire projekte koji su vezani uz obrazovanje, a trenutno sudjeluje u realizaciji dva projekta. Prvi je gradnja đačkog doma u misiji Nawinda. Izgradnja doma je započela, a dom će moći primiti 100 srednjoškolaca, 50 dječaka i 50 djevojčica. Prihodi od humanitarne aukcije vina namijenjeni su izgradnji ovog đačkog doma. Drugi projekt je pokretanje studentskog doma u Livingstonu. Zaklada je kupila dvije kuće, trenutno ih oprema i u njih će za početak smjestiti 30 studenata. Studentski dom će početi s radom u siječnju 2020. kada u Zambiji i počinje akademska godina. Dom je namijenjen siromašnim, a nadarenim studentima. Moto Zaklade je izreka N. Mandele: „Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet!”

Pridružite se humanitarnoj aukciji i kupnjom vina pomozite gradnju đačkog doma za djecu Zambije.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.