Aceto od maraške OPG-a Matulić osvojio još jednu Great Taste zvjezdicu!

Nakon što su prošle godine dobili maksimalne 3 zvjezdice za Pašman Libre, OPG Matulić iz Pašmana osvojio je još jednu vrijednu nagradu za aceto od maraške!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

OPG Matulić iz Pašmana je i ove godine osvojio najveće svjetsko priznanje za hranu i piće – britansku nagradu Great Taste 2022. Aceto od maraške „Maraška“ ocijenjen je s jednom zvjezdicom što je oznaka za „hranu i piće koji pružaju fantastičan okus“.

Suci su aceto od maraške opisali: Aroma je slična prošeku. Punog voćnog okusa s mekanim završetkom koji nije težak za grlo. Divan balans koncentriranog okusa višnje i slatkoće. Prekrasna bogata rubin boja. Može se odlično koristiti i za slatka i za pikantna jela.

Nagrada Great Taste je najveće svjetsko priznanje za hranu i piće prepoznato od gurmana i trgovaca diljem svijeta. Više od 500 sudaca ocjenjuje prijavljene proizvode bez da vide etiketu ili izvorno pakiranje što znači da ocjenjuju isključivo okus, miris i izgled proizvoda. Ove godine je na natjecanje bilo prijavljeno više od 14 tisuća proizvoda iz 110 država iz cijelog svijeta, a ocjenjivanje je trajalo 90 dana u Londonu i Dorsetu.

Od preko 14 tisuća proizvoda 4078 proizvoda je dobilo jednu zvjezdicu, 1237 dvije zvjezdice dok je 241 proizvod ocijenjen s tri zvjezdice. Podsjećamo da je prošle godine OPG Matulić za aceto od smokava Pašman Libre dobio 3 zvjezdice te maksimalni broj bodova.

Krsto Matulić koji je s Anom Matulić vlasnik OPG-a iz Pašmana govori o velikom značenju ove nagrade.

“Dobiti Great Taste priznanje znači jako puno nezavisnim proizvođačima kao što smo mi, jer se tako isplati sav naporan rad i upornost. Great Taste nagrada je najpoznatije priznanje za okus i kvalitetu u svijetu hrane i pića, tako da je ovo doista velika pobjeda”, s velikim zadovoljstvom ističe Krsto.

Od srca čestitamo vrijednim i kreativnim ljudima na čiji smo Pašmanero – blago navučeni! Svaka čast.

 

Tekst preuzet s: https://www.otokpasman.hr/aceto-od-maraske-opg-a-matulic-osvojio-britansku-great-taste-nagradu/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.