4 koraka do praktično uređene kuhinje

by Ribafish
0 komentar

Naši prijatelji iz Naturale imaju novost za sve vas novokuhinjaše!

Službena objava:
Ne opremamo novu kuhinju svake godine. Stoga je potrebno posvetiti joj odgovarajuću pažnju. Jedino tako vam može služiti dugi niz godina bez potrebe za daljnjim većim izmjenama. Sastavili smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u opremanju vaše nove kuhinje.

Photo by Naomi Hébert on Unsplash

https://unsplash.com/photos/MP0bgaS_d1c

    1. Odaberite bezvremenski namještaj i boje

Trendovi su doduše sjajni, ali odlaze istim tempom kojim i dolaze. Kod kuhinje stoga radije dajte prednost bezvremenskom namještaju i dizajnu aparata. Razmislite hoće li vam odabrane boje i stilovi dosaditi za nekoliko mjeseci. I ne brinite, to svakako ne znači da cijela kuhinja mora biti neutralna. Uvijek je možete oživjeti dodacima koje po potrebi možete lako zamijeniti novim.

    2. Važan je materijal

Pitate se kakvu radnu ploču? Ne birajte samo očima, već se usredotočite i na svojstva pojedinih materijala. Dok će jedna radna ploča bez problema preživjeti ako je pogladite nožem ili vrućom tavom, na drugoj će ostaviti tragove i nekoliko kapi vina. Slično je to i s ormarićima. Neki dekori zaista dobro izgledaju u katalogu, ali zapravo ćete na njima vidjeti svaku mrlju ili otisak vaših prstiju.

     3. Iskoristite sav prostor, koji možete

Ako ne morate, nemojte štedjeti prostor. Gotovo svaka kuhinjska linija se djelomično popuni aparatom za kavu ili drugim manjim aparatima, stalkom s noževima, začinima i ostalim sitnicama. Zato morate paziti na to, da vam još uvijek ostane na raspolaganju dovoljno prostora za rad i odlaganje.

Kad ne nedostaje prostora, linije u obliku slova L ili U, eventualno varijante s otokom, idealan su odabir. Upravo kutne kuhinjske linije, koje mogu primiti sve kućanske aparate, a još i nude dovoljno prostora za spremanje i skladištenje stvari, mogu biti izvrsno rješenje čak i za manje stanove. Sve što trebate učiniti je dobro razmisliti o  rasporedu elemenata i iskoristiti svaki slobodni centimetar.

https://unsplash.com/photos/ZMIrSYeDEsc

Photo by Mikael Cho on Unsplash

4. Radite sa svjetlom

Kako kuhinju ne biste pretvorili u tamnu komoru, potrebno je misliti i na dovoljno svjetlosti. Tijekom dana je naravno najbolje prirodno svjetlo, iako ni toga nekad i   negdje nema dovoljno. U svakom slučaju, kvalitetna rasvjeta je neophodna. Jedan glavni izvor pritom nikad nije dostatan. Fluorescentna svjetiljka iznad radne površine i svjetlo kod peći trebali bi biti normalna stvar. Vrlo dobro će poslužiti i LED traka iza kuhinjske linije, koja osim toga i vrlo dobro izgleda.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.