3. pjenušavi srijemski doručak u vinogradu: Vinarija Papak na Radoškom brdu, Ilok, u subotu, 02.07.2022. u 10 h

Novi pjenušavi srijemski doručak održat će se 2. srpnja na položaju Radoš vinarije Papak, u najistočnijem vinogradu Hrvatske – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije, TZ grada Iloka i hotela Dunav!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je predstaviti eno-gastro destinaciju Srijem – kroz poseban program, koji, uz pjenušce predstavlja i druga vina destinacije. Vinari će predstaviti svojoj publici pjenušava vina – na neobaveznom, ugodnom druženju uz nadaleko poznate srijemske specijalitete i uz glazbu Petra Marković Tria, pod obiteljskim starim hrastom vinarije Papak, s pogledom na vinograde.

Doručak će pripremiti hotel Dunav, u bojama i okusima Srijema: kušat će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće …


Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13 h ponuditi premijeru jednoga novog vina – „En primeur SRIJEM“ (vinarije Buhač, Čobanković, Iločki Podrumi, Papak, Trs)
„Znamo da se hrana i vino ljube na puno načina, ali ovdje, u Srijemu sljubljeni su neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Okruženi smo onim što volimo – srijemskim obroncima, vinima Srijema, plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!“ – pozvala je na Pjenušavi doručak Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.


Program Pjenušavog srijemskog doručka:
10.00 – pjenušci dobrodošlice
10.30 – otvorenje Pjenušavog doručka, pozdravni govor
11.00 – doručak u vinogradu uz glazbu Petra Marković Tria
13.00 – »En primeur Srijem« – predstavljanje novih vina vinarija
14.00 – završetak događaja

Broj mjesta je ograničen stoga su rezervacije obavezne na mail vinarije: info.vinapapak@gmail.com. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka: 100 kn.

Preporuka: na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, kremice sa zaštitnim faktorima, šešire – i puno dobre volje. Pokušajte zaboraviti mobitele, opustite se – i pripazite na blizinu srpske mreže, koja je poprilično skupa, a blizu smo granice… (isključite mobilne podatke!).

PR kontakt: Marija Vukelić, prof. 098 277301

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.