2Fast i tvrtka G3 Spirits napravili Splash u bojama Jägermeistera

by Ribafish
0 komentar

Krešimir Buden, poznati hrvatski street art umjetnik, uspješnom suradnjom privodi kraju izazovnu 2020. Nakon što je svoje Splash skulpture izložio u američkoj Big Brother kući, talentirani umjetnik poznat kao 2Fast je za tvrtku G3 Spirits svoje najpoznatije djelo izradio u prepoznatljivim bojama Jägermeistera.

Službena objava:

Krešimir Buden jedan je od začetnika grafiti scene u Hrvatskoj. Splash skulpturama ovaj je umjetnik spojio svoje dvije strasti – dizajn i umjetnost. Zahvaljujući neobičnom umjetničkom djelu koje prikazuje limenku spreja iz koje se raspršuje boja u zid zakoračio je u treću dimenziju – prostor. Svaki primjerak ručni je rad, a njegov su talent prepoznali od Novog Zelanda, preko cijele Europe pa sve do SAD-a gdje su producenti CBS-a odlučili izložiti primjerke Splasha u jednom od najpoznatijih svjetskih realityja.

„Veseli me uspjeh Splash skulptura jer prikazuje osobno istraživanje ulične umjetnosti i njenih motiva u novoj, trećoj dimenziji. Iako slijedi forme street arta i na vrlo jasan način simbolizira stvaralački proces oslikavanja zida, svaki Splash ima vlastitu priču, a da bi jedna takva nastala potrebno je dva do tri dana uz niz likovno-radioničko-kreativnih procesa. No svaka utrošena minuta procesa vrijedi truda jer znam da iza toga stoji djelo koje pomiče granice i evoluira iz nekog davnog mladenačkog bunta u “odraslu” trodimenzionalnu formu“, istaknuo je Krešimir Buden, poznat i kao 2Fast.

Nakon gotovo tridesetogodišnje prisutnosti na domaćim i europskim zidovima, svojim grafitima 2Fast istražuje područje objekta i nakon niza velikih skulptura inspiriranih grafiti simbolikom, stvara seriju manjih, praktičnijih i dostupnijih Splash skulptura, sa željom da budu prisutne na zidu svakog ljubitelja ulične umjetnosti. Svaki korak izrade je učenje i istraživanje, što uz beskonačne kombinacije boja i motiva svaki Splash čini jedinstvenim.

Spoj umjetnosti i kreative, u ovom slučaju suradnja 2Fasta i tvrtke G3 Spirits, distributera alkoholnih pića u Hrvatskoj, posebno je došla do izražaja u božićno vrijeme godine u kojoj smo u potpunosti promijenili navike i više vremena provodimo kod kuće. Kako bi dom bio ugodnije mjesto za boravak, 2Fast i G3 Spirits osmislili su poseban Jägermeister Splash koji uređenju interijera daje svježu dimenziju, a trenutke provedene u „naša četiri zida“ čini ljepšima i inspirativnima.

„Jägermeister živi uz kreativce, izvođače i ugostitelje. Aktivnostima tijekom cijele godine nastojali smo stimulirati umjetničku zajednicu s kojom dijelimo individualnost i domišljatost. Iza nas su tako brojni projekti kojima smo podržali kreativnu industriju. Zahvaljujući online eventima i edukacijama o DJ-ingu oživjeli smo klupsku scenu, a edukacijama o kulturi grafita i uz potporu glazbenih i street umjetnika uspjeli smo održati međuljudske odnose živima. Jägermeister Splash-om zaokružujemo ovu i optimistično gledamo u sljedeću godinu“, istaknula je Nadine Kramarić, Jägermeister Brand Manager za Hrvatsku.

Nakon globalne inicijative Save the Night te online evenata koji su oživjeli kulturu grafita, fotografiju i glazbu, a na kojima je ugostio istinske „meistere svojih zanata“, Jägermeister se jednim od neobičnijih i poželjnijih poklona oprašta od dinamične 2020. Splash dolazi u limitiranom izdanju, a troje sretnika u siječnju zahvaljujući natječaju na službenom Instagram profilu Jägermeistera (@jagermeisterhrvatska) bit će u prilici na najdraže mjesto svog doma postaviti ovu jedinstvenu instalaciju te tako oživjeti kreativca u sebi na početku nove (i bolje) godine.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.