Čisteći medvjedići & RokOtok u akciji: Zagrebački Park Maksimir je bogatiji za 275 stabala!

U nedjelju 11.11.2023. u sklopu Europskog klimatskog pakta Greenpeace Hrvatska, Znanstvenici za klimu, mreža Metar do bolje klime, Čisteći Medvjedići i Udruga RokOtok udružili su snage sadeći stabla hrasta, javora i trešnje koje čine šumski fond parka Maksimir!

by Ribafish
0 komentar

Tko nije drvo razumio prvo, pa tek onda sadio, nije ništa uradio, i shvatit će kad tad da ne zna što je hlad, onomad je prekrasno rekao veliki Đole, a neki od nas su jučer posadili svoja prva stabla u životu.

Mene je prije bjekstva na šljaku dopalo pet sadnica, nekako sam ih htio nazvati Damir, Amir, Mir, Ir i mali R, ali umjesto toga sam se samo naklonio gospođi Prirodi jer sam shvatio da će netom posađena ekipa još puno dulje ostati na ovome svijetu od mene.


Unatoč vremenskim neprilikama Čisteći Medvjedići (njih čak 15), tako su po kiši, vjetru i priličnoj hladnoći odradili lavovski posao uz bok s Udrugama RokOtok, Greenpeace Hrvatska, DOOR, Znanstvenici za klimu i mreži Metar do bolje klime. Veliko hvala i ljudima iz JU Park Maksimir, Europske komisije u suradnji s DOORom (društvo za oblikovanje održivog razvoja) te Hrvatskih šuma koji su nas educirali i uvelike pomogli oko iskopa rupa za sadnju. Zasadili smo oko 275 sadnica hrasta, bukve, divlje trešnje i graba, kako bi rekla naša Medvjedica Ester – i dali jedan mali doprinos i zeleni plusić za naš planet Zemlju.


Do nove akcije, čuvajte naš jedini Planet i pridružite nam se u čuvanju istog!

Foto: Maja Bota, Čisteći Medvjedići

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.