Wine & Gastro Urban Night Show: Poznati vinski i gastro hedonisti kuhali međimurske specijalitete

Terme Sveti Martin u sklopu manifestacije Urbanovo organizirale su kulinarsko – glazbeni spektakl, Wine & Gastro Urban Night Show. U pripremi tradicionalnih međimurskih delicija natjecali su se poznati blogeri uz pomoć lokalnih vinara, a na kraju je njihove majstorije ocjenjivao i stručni žiri.

by Ribafish
0 komentar

Terme Sveti Martin kao partner Urbanovog, organizirale su trosatni eno-gastronomski show pod nazivom Wine & Gastro Urban Night Show. U subotu, 14. svibnja s početkom u 20 sati timovi sastavljeni od lokalnih vinara i blogera morali su od zadanih namirnica i prema zadanom receptu pripremiti jelo te mu pridodati neko od aromatičnih lokalnih vina.

Sve bi bilo puno jednostavnije da nismo to jutro proveli na Pjenušavom doručku u vinogradu na Mađerkinu Bregu, a kasnije još i posjetili festival vina Urbanovo u Štrigovi. Dakle, savršenstvo! No, brzo smo se oporavili i navukli pregače!

Timovi su se natjecali pod budnim okom žirija koji je naposljetku odabrao najbolje jelo i tim. Tko dobro barata s kuhačom i receptima, a kome je iduće godine bolje prepustiti čašu dobrog vina – vidjelo se nakon još jednog spektakla u organizaciji Termi Sveti Martin, Turističke zajednice Sveti Martin na Muri i Turističke zajednice Međimurske županije.

Stručni žiri činili su chefovi i vlasnici restorana u okolici: Božica Hanc Rendarić iz Termi Sveti Martin, Dražen Fodor – vlasnik čakovečkih restorana Barok i Mamas & Tapas, i poznati kulinarski bloger i gastro znalac Časlav Matijević.

Najboljom se pokazala ekipa koja je pripremala palačinke u vinskom šatou, a u ekipi su se nalazili Putoholičari – Branko i Iva Krčmar koji su kuhali u timu s Izabelom Novak i Vlatkom Medenjak. Preostali timovi morali su se svi zajedno zadovoljiti s drugim mjestom, kako je to već odlučio žiri, a osim njih, natjecali su se još i food blogger Darko Kontin, influencerica i šminkerica Ana Ude, Miss Earth Croatia Ana Brajčić, te legendarni Domagoj Jakopović Ribafish i njegova bolja polovica Kasandra Draganić (Vilicom kroz Hrvatsku). Uz njih, sudjelovali su i vinari Tatjana Hažić, Danijel Vuković, Tea Dvanajšćak, Filip Palašek, Petar Kocijan te Filip Jakopić.

Kombinacija najboljih lokalnih vinara i poznatih lica ni ovoga puta nije razočarala, a cijeli je program bio pod voditeljskom palicom Mirka Fodora i Međimurke Jasmine Rep, koji su spretno uz šalu i smijeh dodatno poticali kandidate u natjecanju, dok se za glazbu pobrinula grupa Eter.

Natjecatelji Wine & Gastro Urban Night Showa sljedeći su dan proveli istražujući gornje Međimurje, a imali su i što za vidjeti. Pitomi jeleni na farmi nedaleko od Termi Sveti Martin oduševili su sve redom, a spremno su pozirali i za selfije za društvene mreže. Novinari i blogeri kasnije su posjetili i Vinariju Cmrečnjak gdje su okusili izvrsna vina te napravili koji selfie za društvene mreže i zaključili: vraćamo se u Međimurje.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.