Vinolog: Otvoren je novi wine shop na Trešnjevci koji nudi i bezalkoholna vina!

by Ribafish
0 komentar

Počeli su kao uvoznici, onda su krenuli kupovati grožđe i raditi svoja vina, da bi danas imali više linija svojih proizvoda, wine to go, bezalkoholno vino i ponudu preko 300 etiketa vina sa svih strana svijeta za apsolutno svačiji džep. Dame i gospodo, sve je to – Vinolog!

U blizini stadiona NK Zagreb i još većoj blizini neprežaljene pivnice Medvedgrad u Adžijinoj ulici, na broju 34. ovih je dana otvoren wine shop Vinolog. Ukusno uređen lokal s dvije visoke stalaže s hrvatskim i svjetskim vinima (i to koja ćete jako teško nabaviti drugdje u zemlji), cijeli jedan zid s čašama i desetak udobnih masivnih fotelja trenutno čekaju kraj pandemije da ugoste sve one koje zanimaju novosti iz vinskog svijeta, chefove i ljude željne društvenog života uz čašicu-dvije omiljenog pića.

Tako da trenutno možete doći i birati što vam se sviđa od tristotinjak etiketa po cijeni od 20 do više stotina kuna.


“Želimo vina približiti svima, a svaka etiketa koju držimo u lokalu je višestruko provjerena od našeg malog stručnog tima te garantiramo da je to stvarno kvalitetan proizvod u svom cjenovnom razredu.” govori nam Jelena Balog, koja sa svojim bratom i kolegicom Barbarom Šarlijom upravo i čini taj tim koji bira vina.

Krećete li se u vinskim krugovima, za Vinolog ste vjerojatno već čuli preko brojnih vina koja uvoze od 2010., ali i linijama njihovih vina Lectus i Éclat. One su posebne i po tome što grožđe nabavljaju sa svog vinograda u Iloku (graševina i cabernet sauvignon, kao i strateški dogovoreni plavac i malvazija s Pelješca i Istre) i iz otkupa, a u vino ga pretvaraju u svom pogonu u Jastrebarskom.

Uz godišnju proizvodnju od 60-70.000 boca, svakako treba naglasiti i četiri bronce i jedno srebro na Decanteru, kao i to da svoja vina izvoze u Njemačku, Švicarsku i Sloveniju! Zadnjih par godina Vinolog otkupljuje rinfuzno i višak vina iz drugih vinarija širom Hrvatske, što je posebno vrijedno pažnje otkako nam se uselila Corona. Ta linija se zove Papillon, a vina stoje svega 30 kuna.

„Nakon dogovorene suradnje s vinarima iz cijele Hrvatske, otkupljeno vino, na ovaj način postaje dio naše priče. Naši vinski specijalisti procjenjuju kvalitetu iza koje stojimo te ga označimo jednom od etiketa naših robnih marki. Trudimo se napraviti dobru selekciju gdje vodimo brigu da balans okusa, alkohola, kiseline i slatkoće bude usklađen.“ Kaže Jelena.

Papillon plavac mali vam tako preporučuju upariti s komadom crvenog mesa, pečenog s povrćem ili u nekom ukusnom umaku. Papillon malvazija se jako dobro slaže uz jela od ribe, ali i uz mesna jela s roštilja. A Papillon muškat upotpunite nekim desertom kako biste u potpunosti uživali u njemu.

“Vjerujemo da sitnice čine život ljepšim i da čaša vina dnevno uljepšava dan. Vinolog je utemeljen na premisi da dobro vino može i mora biti dostupno svima, pa tako naš tim okuplja ljubitelje vina koji za vas provode selekciju, obilazeći neistražene hrvatske i svjetske podrume. Provodimo i strogu kontrolu kvalitete vina, koja rezultira najukusnijim užitcima za nepce. Ukratko, to je ono čime se bavimo.” je parola koju možete naći na njihovoj stranici, a posebno treba naglasiti profesionalan pristup vinima na Facebook stranici gdje se lagano zaljubite u njih premda ih niste kušali. Još…

Vinolog nije tipični vinski dućan u kojem ćete tražiti nešto skupo za poklon doktoru ili šefu, on je više za nekakvu opću vinsku kulturu iz kojeg ćete izaći s kartonom umjesto buteljom. Za iste novce… A kako je na proslavi Praznika rada bilo dosta veselo, dok ovo pišem umjesto da su mi misli na policama s Jagunićem, Kopjarom, Geržinićem i drugima, ozbiljno razmišljam o novoj Vinologovoj akviziciji – bezalkoholnom vinu!

U ponudi naime imaju dvije vrste bezalkoholnog vina, cijelo proizvedeno od sorte Riesling u kojem prevladavaju cvjetne i voćne arome te crno vino proizvedeno od sorte Dornfelder lijepe uravnotežene svježine, snažnih tanina, izrazito rubin crvene boje i voćnih aroma! Bezalkoholna piva su redom bila promašena, možda je vino bez alkohola idealno za pijuckanja na samom kraju svadbe, ili u kojoj već god prilici! A tek njihova wine to go ponuda idealna za koncerte, planinarenje i piknike… Svega tu ima.

Papillon vina potražite u Vinolog wine shopu na adresi Božidara Adžije 34 u Zagrebu za svega 21,89 kn te u trgovinama Victa u Splitu, Boso u Vinkovcima, ili ih naručite u Woltu, Glovu i Pauzi.hr, po cijeni od 29,99 kn!

A za sve ostalo, prošećite do Trešnjevke i pustite Barbaru da vas vodi kroz taj divan svijet kvalitetnih vina…

Vinoteka Vinolog
Ulica Božidara Adžije 34, 10000 Zagreb
www.vinolog.hr
vinolog.info@gmail.com
01 6157 406
Radno vrijeme 14-20.00, nedjeljom zatvoreno
https://www.facebook.com/VinologWineClub

Foto: Vinolog & Vilicom kroz Hrvatsku

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.