Veliki test bureka 6

Predzadnji osvrt...

by Ribafish
7 komentara

Veliki test bureka 1 2 3 4 i 5

Veliki test bureka 5

16. Trgovina Prehrana, Savska cesta 1a
Vlasnik: /

Cijena: 12.90 kuna
Vrsta: Rolani
Veličina: Malen kao Grga Čvarak
Tijesto: Nenametljivo, suho, bez mrve masti
Meso: U jednom komadu, nemrvljeno

Opći dojam: Treća sreća! Konačno sam prošao pokraj Prehrane prije podneva i uspio naletjeti na mesni primjerak, kojeg inače očigledno nemaju kad se približi vrijeme ručka. Tri tetice, čudna ponuda (suhomesnati proizvodi, pivo, novine…) i prvi put da me nisu upitali za vrećicu. Salveta nema. Burek veličine jako malog bureka, stane na skupljeni dlan. A skuplji od prosjeka. Na kraju, sam gospodin B. i nije toliko loš koliko je nedorečen i koliko te nerviraju ostale sitnice. Malen, suh, gotovo zdrav, s najčudnijim komadima mesa u metropoli – kao dvije mine za HB olovku koje se provlače kroz cijeli zavijutak. Dojam je da stišču to meso iz neke gigantske tube. Za zaborav…

Jogurt: Dukat, 2.79 kn
Vrećica: Ne
Salveta: Ne

Ocjena 4,5/10

———————————–

17. Romaja, Ogrizovićeva 1
Vlasnik: Ćenan d.o.o.

Uploaded with ImageShack.us

Cijena: 11 kuna
Vrsta: Trokut
Veličina: Masivan
Tijesto: Suhonjavo
Meso: More, more… Oporo i slano

Opći dojam: I sam sam se nebrojeno puta našao na glupom mjestu za parkiranje ispred Romaje, pijan i prokleto željan bureka u sitne sate kad više ništa drugo u ovom pospanom gradu ne bi radilo. Srdačne tete i vječna gužva, kao i akcija tadašnjeg vlasnika da sirotinji dijeli kruh koji nije prodao dan prije – stvorili su od Romaje pozitivan mit. Natpis na vratima 0-24 vraća u dobre stare dane pijanstva, a unutra sve isto od 1990. No tamo, skup jogurt, nedostatak salvete i nada u dobar burek koja se gasi nakon prvog ugriza… Tamno, mjestimice i crno meso, vuče na vrlo staru kravu i uz obilje soli prije podsjeća na žvakanje lanca od Titanica nego na nešto fino. Tvrd, težak, suh i bez imalo sočnosti, ostaje ipak idealan tek za zadnju stanicu prije kreveta u gluho doba noći i nadu za umanjeni mamurluk.

Jogurt: Dukat, 4 kn
Vrećica: Da
Salveta: Ne

Ocjena 4/10

———————————

18. Konzum, ul. Grada Vukovara 275
Vlasnik: /

Uploaded with ImageShack.us

Cijena: 9,99 kuna
Vrsta: Rolani
Veličina: Majušan
Tijesto: Prhko, neslano, zasitno
Meso: U komadu, izduženo, nepamtljivo

Opći dojam: Ili je vrlo sličan onome koji se radi za Klaru/Prehranu, ili je kloniran, ili je isti. Malen, prhak, suh i nemastan, toliko je neutralan da si ga, dok ga pokušavaš ocijeniti – već pojeo. Nedorečeno tijesto, više za pitu nego za burek, meso oblika simbioze sljepića i ćevapa (duga, čvrsta kobasičica), bez ikakvog okusnog dojma i arome nakon kušanja. Burek za kratku pauzu i dugo sjećanje.

Jogurt: K+ 1,69 kn
Vrećica: Da
Salveta: Ne

Ocjena 4,5/10

I ovo bi vam se moglo svidjeti

7 komentara

Nemetz 18 travnja, 2012 - 09:47

Šteta kaju nema ocjenjivanja bureka sa sirom, jedinog kojeg priznajem. Znam, Ispravljači će reći “to nije burek nego sirnica”, ali to što bosanci to tako nazivaju ne tiče se nikog drugog, jer ga nisu izmislili bosanci nego turci koji sve zamotano u tijesto, uključujući i pire od graška, zovu burekom. Ovdje je oduvijek bio “burek sa sirom” i tako treba i ostati, pa ni kavu ne zovemo “kahva”.
A mene je upravo tom tipu bureka, duplo sočnijem i nježnijem od mesnog koji uvijek ima taj isti jebeni okus juhe od luka iz vrećice tko god ga radio, zauvijek privukla mladenačka putešestvija na čok-čok na Šalatu u moje predškolsko doba. Nakon koje smo stari i ja uvijek završavali u retro socijalističkoj burekdžinici na kolnom ulazu, na vrućem bureku od sira, posipanom šećerom. Ah, mladosti….

Odgovori
Ribafish 18 travnja, 2012 - 09:50

i onda takav talenat prestane pisat… vrati seeee, sline mi procurileee!

Odgovori
tww 18 travnja, 2012 - 11:08

Bravo Nemetz. Upravo je taj “okus juhe od luka iz vrećice” jedini točan opis govna zamotanog u govno koje se prodaje u ovom gradu pod burek. Kolko god bio mehki i prhki i sočan, kad razmisliš sekundu i pol, sve je to isti smrdljivi kurac. A i neš ti dodataka za ocjenu – jogurt, vrećica i salveta. Mislim da je kod onog mudžahedina na Malti iza ćoška sve bilo bolje neg zagrebački “burek”.

Odgovori
kača 18 travnja, 2012 - 12:03

hmmm…dojde mi da ti ispećem burek, a ne da hodiš okolo isprobavati ,a i zebljal si se, od pravog bureka se ne bi smio zdebljati 🙂

Odgovori
kača 18 travnja, 2012 - 12:04

ne zebljal nego zdebljal 😉

Odgovori
Ribafish 18 travnja, 2012 - 12:36

ne kočoperi se tu nego ga fakat napravi!

Odgovori
kača 18 travnja, 2012 - 13:07

napravim, daj adresu tj. pošalji na mail i dobil buš bureka….

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.