Uskoro počinje sedmi Hook & Cook – jedinstveni street seafood festival u Istri koji slavi tradiciju i održivu morsku prehranu uz poznate chefove i vrhunsku glazbu

Pred nama je sedmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji diljem Istre na kreativan način spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru, morskim specijalitetima te lokalnim i domaćim sastojcima. Mjesto radnje su morski molovi u Medulinu, Banjolama i Rovinju gdje na krmama ribarskih brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremaju talentirani i poznati chefovi iz cijele regije

by Ribafish
1 komentar

Službena objava:
Hook & Cook festival je zapravo tradicionalna ribarska fešta, ali izvedena na urban i kreativan način uz autohtone namirnice, svježu hranu i fenomenalnu glazbenu podlogu poznatih DJ-eva. Do sada su na festivalu sudjelovali poznati i renomirani chefovi među kojima su David Skoko, Jorg Zupan, Stevo Karapandža, Mate Janković, Marko Turković i drugi.

Ove godine festival slavi snagu žena pa će za krmu kao kuhinju stati neke od najpoznatijih predstavnica hrvatske kulinarske scene koje vode vrhunske restorane i kuhinje – Katarina Vrenc (Sopal), Ivana Bekavac (Kut) i Ana Bako. Posjetitelji će tako moći isprobati raznovrsne morske delicije i riblja jela spremljena prema njihovim receptima osmišljenim posebno za ovu prigodu. To je ujedno i prilika za sve koji dođu na morski mol da se inspiriraju maštovitim ribljim street food zalogajima. U skladu s ovogodišnjom temom festivala, za glazbenu atmosferu pobrinut će se poznate regionalne DJ-ice.

„Street food festival Hook & Cook nastao je iz našeg ribarskog stila života. On spaja ribarstvo, kreativno kulinarstvo i probranu glazbu. Svi posjetitelji festivala moći će kušati riblja jela spremljena prema receptima poznatih chefica, te se ujedno i inspirirati kako ta ista jela samostalno pripremiti. Ovim festivalom već sedmu godinu za redom sustavno radimo na promociji važnosti kvalitetne riblje prehrane kroz popularizaciju lokalnog ribarstva i visoke gastronomske scene. Uz to, ove godine našu platformu želimo iskoristiti kako bismo promovirali tradiciju, kvalitetu i autentičnu ekspertizu koju žene donose u gastronomiju, te time doprinijeti široj društvenoj promjeni u kojoj se ženski rad i doprinos cijene i priznaju. Naše opuštene i ugodne vibracije uz fenomenalnu morsku hranu idealne su za provesti tople ljetne dane, stoga pozivamo sve da dođu na ribarski mol, te dožive neviđenu gastronomsku avanturu u prekrasnom ambijentu uz more“, izjavio je Marko Domgjoni, jedan od osnivača festivala.


“Hook & Cook je puno više je od ribarske večeri na urbani način. Turistička zajednica, uz Općinu i loklani Lagur, od početka je prepoznala i poduprla ovu grupu kreativnih mladih ljudi koji se bave ribarstvom. Tako je osmišljen seafood festival koji je s vremenom izrastao u pravi brend te koji pruža posjetiteljima jedinstven doživljaj konzumacije morskih plodova pripremljenih od vrhunskih chefova na inovativan način i to direktno s krma ribarskih brodova. Kada sve to prati opuštena i pozitivna lounge atmosfera uz glazbu kvalitetnih DJ-eva gdje gosti neprestano komuniciraju s lokalcima i sa samim kuharima onda dolazimo do odgovora zašto je Hook & Cook toliko poseban. Ne samo da njime stvaramo dodanu vrijednost ribarskom proizvodu gdje naša „skromna“ srdela često zasja kao najfinija delicija, već stvaramo dodanu vrijednost i našem turističkom proizvodu gdje se gost s naše destinacije vraća obogaćen nesvakidašnjim iskustvom prisustvovanja na ovakvom događaju”,
zaključio je Mihael Idžaković, direktor Turističke zajednice Općine Medulin.

Poke bowl s jadranskom tunom uz domaću šalšu i ječam, turske lepinje sa svježim škombrima, tuna cheeseburgeri, tacosi od domaćih kozica, ramen od raže, pašticada od tune, pidoće na lovački, tsukune ražnjići od tune, samo su neka od zanimljivih i ukusnih jela koja su do sada predstavljena na prethodnim izdanjima ovog festivala. Domaćini i ove sezone najavljuju uzbudljivu i raznoliku ponudu prepunu inovativnih okusa baziranih na tradiciji koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Svi zainteresirani Hook & Cook festival moći će posjetiti na tri lokacije tijekom ovoga ljeta i to u 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu, te 16. i 17. rujna u Rovinju.

Fotografije: Karlo Pavlić

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Ivana Bekavac, Katarina Vrenc i Ana Bako o položaju žena u hrvatskoj gastronomiji - Ribafish 13 lipnja, 2023 - 06:55

[…] Uskoro počinje sedmi Hook & Cook – jedinstveni street seafood festival u Istri koji slav… […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.