Tonic 45°: Craft destilerija Zagreb izdala prvi tonik u sirupu u Hrvatskoj!

Iako ih već sigurno poznajete po sjajnim ginovima 16°, a nedavno su se u Osijeku i okitili svojom prvom medaljom za rakije, Craft destilerija Zagreb je ovih dana stvorila prvi tonic syrup u Lijepoj našoj...

by Ribafish
0 komentar

Veliki sam štovatelj ginova koje potpisuje Nino, a promovira ih Gradonačelnik Svemira, dapače, ljudi su toliko kreativni i zaigrani u svemu što rade da je samo bilo pitanje vremena kada će opet iznenaditi Zagreb, Hrvatsku i svijet s nekim novim uljepšanjem guštanja u pićima koja nam donose opuštanje. U to ime, zamolili smo vlasnika brenda Ninu Ilijaša da nam ispriča detalje.

Kao prvo Nino, ponovi nam kako je došlo do ljubavi prema destiliranju?
Ljubav prema destiliranju rodila su i traje još od malih nogu, kada sam pomagao ocu u njegovoj destileriji. Miris hrastovih bačvi, kao i mirisi svakojakog voća koji se šire destilerijom kada se pravi rakija, još uvijek me podsjećaju na djetinjstvo.

Kada je nastala Craft destilerija Zagreb?
Nakon godina kuhanja gina, piva i raznih rakija u malom kotlu od 20l u mojoj kuhinji, odlučili smo hobi pretvoriti u posao i otvorili smo malu destileriju 2019. godine.

Što ste sve napravili do ove godine?
Prvi je izašao dry gin – 2020.g. izbacili smo Tayberry Rose, koji je ostao zapamćen kao prvi hrvatski flavored gin, a nedugo zatim izbacili smo prvi hrvatski Sloe gin. Sloe gin je tradicionalni engleski liker od trnine. Ponosni smo i naš plavi gin Butterfly Pea, u kojem smo sljubili arome cimeta, naranče i sorte grožđa isabela. Basil gin napravili smo u suradnji s urbanom farmom Vesela motika, koja uzgaja bosiljak u podrumima ispod placa na Kvatriću, u Zagrebu. Ove godine izašla je naša prva rakija – šljiva, kao i tonic syrup.


Kako to da si napravio rakiju i jesi li zadovoljan medaljom?

Rakija je dugo bila naša želja i ove godine je došao red i na nju, zbog čega sam jako sretan, kao i zbog medalje. Sljedeće godine planiramo još i dunju i krušku.

Sada nam polako ispričaj priču o tome kako je nastao i što je uopće Tonic 45°?
Tonic syrup radimo za svoje potrebe već godinama, a sada smo ga odlučili raditi i za sve ljubitelje gin tonica, koji žele uživati na malo drugačiji način.

Kome je on namijenjen?
Svim ljubiteljima gin tonica koji vole osvježavajući tonik prirodnih aroma.


Kako se pije?

Tonic syrup je u stvari koncentrat kinina i prirodnih aroma dalmatinskih limuna i naranči. Razrjeđuje se gaziranom vodom u omjeru 1:6. Ako volite manje sladak tonik, slobodno dodajte još gazirane vode.

Gdje ga, kao i druge tvoje proizvode – možemo nabaviti?
Svi naši proizvodi mogu se nabaviti na našem web shopu https://craftdestilerijazagreb.hr/shop/ ili kod naših partnera Vrutak, Luma ekskluziv, Vivat fina vina…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.