To do in Zadar: Sjajna ideja za suvenir koji će razveseliti sve oko vas!

by Ribafish
1 komentar

Neka me pogodi koricom kruha onaj koji ne voli putovati i pijuckati, a kamoli se prisjetiti takvog iskustva jednom kad se vrati kući. Maja Biloglav je tako osmislila To do in Zadar, suvenir koji će vas vratiti na mjesto na kojem ste uživali, ili će vašim bližnjima i prijateljima uljepšati dan i navući ih da jednoga dana posjete Zadar!

Upitali smo autoricu dizajna To do in Zadar Maju Biloglav, kako je smislila čep – suvenir karakterističan za grad Zadar!

Majo, tko si ti i otkud ti ideja za čep suvenir?

Ja sam Maja, siva eminencija vinskog svijeta, bubnjar vinske pozornice… Šala! Ja sam osoba koja voli promatrati i uvijek u svemu vidim druge oblike, pareidolija me prati oduvijek.

Imala sam priliku zadnjih godina dosta boraviti u okruženjima vinskih događanja gdje su mi vinski čepovi stalno bili pred očima,  no konkretna ideja je sinula slučajno iz kombinacije jednog putovanja i plutenih čepova od ispijenih vina koji su mi se motali po rukama. Pomislila sam kako bi bilo zanimljivo spojiti mjesto gdje si otputovao i vino koje si popio i odnijeti doma uspomenu na taj doživljaj. Sve se tad složilo kao Tetris, moj grad, Sv. Donat, čep i nastao je prvi suvenir To do in Zadar.

Kome je namijenjen To do in Zadar?

Svima koji se pitaju: „Pa je li suvenir uvijek mora biti magnet?“ Prijateljima koji idu kod prijatelja i nose mu bocu vina, djeci koju nastojiš zabaviti bar na tren u restoranu pa ima daš da se poigraju, djevojci koja će rado ponijeti doma podsjetnik na dejt i prvu zajedničku ispijenu bocu vina, poslovnom partneru kojem želiš naglasiti  iz kojeg si grada kada mu poklanjaš fino vino ili bilo kome tko dođe u Zadar i hoće imati uspomenu na posjetu i dobar provod uz vino…

Kako se igra s njim?

Komplet Sv. Donat  sastavni je dio suvenira kojeg čine dijelovi koji u kombinaciji s čepom tvore upravo taj spomenik. Nabaviš bocu vina jer komplet ne sadrži čep, uživaš ispijajući i čineći sve ino što ide uz vino, a zatim se samo još na kraju poigraš s čepom. Ukrasiš čep dijelovima kompleta i odneseš kući suvenir za uspomenu na provedene trenutke.

Dakle vaš zadatak, u ovoj igri kako kažeš, je piti vina i zabaviti se, a moji suveniri će se pobrinuti da ne bacite čep i ne zaboravite baš tu zabavu!

Imaš li i druge ideje za hrvatske gradove, što je u planu?

Upravo dovršavam još jedan za Zadar u izvedbi s čepom od pjenušavog vina i jedan koji će predstaviti kraj koji sumnjam da se očekuje, a predivan je i sve više usmjeren procvatu i ponudi kvalitete koju skriva.

A daljnji planovi su imati što – To do in u bilo kojem gradu u Hrvatskoj!

Gdje se može informirati oko suvenira, kako se mogu nabaviti?

Trenutni kontakt je putem e-mail adrese souvenir.to.go@gmail.com ili putem Instagram profila @souvenir_to_go

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

hAndEarth: Kako se Viki našla u keramiki, odnosno, sad imate savršen poklon za Valentinovo i svaku drugu priliku - Ribafish 10 veljače, 2021 - 09:12

[…] To do in Zadar: Sjajna ideja za suvenir koji će razveseliti sve oko vas! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.