Svjetski dan zaštite okoliša: Ivančica d.d. i Održiva Budućnost

Svjetski dan zaštite okoliša, obilježavan svakog 5. lipnja, podsjeća nas na važnost brige o našoj planeti. U tvrtki Ivančica d.d., održivost je temelj poslovanja. Kroz brojne inicijative i projekte, nastojimo postići pozitivan utjecaj na očuvanje okoliša.

by Ribafish
0 komentar

U tvrtki Ivančica d.d., održivost je temelj poslovanja. Kroz brojne inicijative i projekte, nastojimo postići pozitivan utjecaj na očuvanje okoliša. Na našem blogu možete pročitati kako kao tvrtka doprinosimo zaštiti okoliša.

U srijedu, 05. lipnja, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 2% prometa Froddo shopova donirao je udruzi RokOtok za čišćenje primorja. Pridruži se i ti! Zajedno možemo napraviti razliku za naš planet!

Puno hvala na divnoj gesti!!!

Predanost održivosti ogleda se u raznim projektima. Jedan od trenutnih je izgradnja nove hibridne solarne elektrane. Ovaj projekt predstavlja ključan korak u trajnom zalaganju za održivost, a njegov završetak donijet će značajno smanjenje emisija CO2 i dugoročne koristi za okoliš. Uz to, zelena energija pokriva 100% energetskih potreba tvrtke, zahvaljujući obnovljivim izvorima energije, što je potvrđeno certifikatom ENZelen. LED rasvjeta i solarni sustavi za toplu vodu dodatno poboljšavaju energetsku učinkovitost.

Razvija se i Strategija održivosti, uz analizu ugljičnog otiska, što predstavlja bitan korak u pristupu društvenoj odgovornosti. Kroz ovu strategiju pažljivo će se procijeniti utjecaj proizvodnje na okoliš, društvo i upravljanje, te identificirati prilike za unapređenje i inovacije. Analiza ugljičnog otiska omogućit će smanjenje utjecaja na klimatske promjene, učinkovitiju upotrebu resursa i promociju kružnog gospodarstva.

Suradnja s pouzdanim dobavljačima koji dijele viziju održivosti ključna je za smanjenje ekološkog otiska. Proizvodi su osmišljeni s ciljem smanjenja ekološkog otiska, koristeći visokokvalitetne materijale poput prirodne kože s Leather Working Group certifikatom i tekstilne materijale s Global Organic Textile Standard certifikatom. Također se istražuju mogućnosti upotrebe recikliranih materijala kako bi se smanjio otpad i potrošnja resursa. Inovativne tehnologije i materijali s manjim utjecajem na okoliš redovito se implementiraju.

Održivost nije samo riječ – to je način života. Vjerujemo da je predanost društvenoj odgovornosti i zaštiti okoliša ključna za stvaranje svjetlije budućnosti. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom putovanju prema održivosti.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.