Sve hrvatske pivovare: 58. Pivovara Maximus, Sveti Ivan Zelina

by Ribafish
0 komentar

Pivovara Maximus je dobila po nečemu prekrasnom, i želimo joj toplu dobrodošlicu u našu enciklopediju svih hrvatskih pivovara!

Ime pivovare: Pivovara Maximus
Sjedište: Bukov dol 13, Zagreb
Mjesto kuhanja: Sveti Ivan Zelina
Vrsta: Mikro
Vlasnici: Tajana i Tomislav Sačer
Godina osnutka: 2017.
Broj zaposlenih: 1
Godišnja proizvodnja u litrama (cca): 48.000
Brewmaster: Tomislav Sačer
Nit vodilja/slogan: Skupi hrabrost, izađi iz okvira i pij Maximus pivo! Pivo koje od plašljivih kolebljivaca stvara smione, gorljive i vjerne pivske junake!
Ambalaža: boce 0,5 l i bačve 19 l, uskoro i boce 0,3 l
Gdje se može kupiti/popiti: Zagreb, Sveti Ivan Zelina, Samobor, ranč Cowboy, Vrutak, a tijekom ljetnih mjeseci i u gradovima na obali
Web: www.pivovaramaximus.hr
Facebook: https://www.facebook.com/pivovaramaximus ; https://www.instagram.com/pivovaramaximus


Brandovi: Bandit
Vrsta: blond ale
Alc. Vol.: 4,7%

Brandovi: Lucky Stout
Vrsta: stout
Alc. Vol.: 5,3%

Mala povijest pivovare – što bismo sve trebali znati o vama:

Pivovara Maximus postoji od 2017. godine i od tada smo uspješno kreirali dva craft okusa s kojima smo krenuli u prodaju 2019. godine. Pivovaru su osnovali Tajana i Tomislav Sačer, i time ostvarili višegodišnji san u kreiranju novih okusa za sve zahtjevnija nepca. Pogon pivovare se nalazi u Svetom Ivanu Zelini, malom gradiću smještenom sjeverno od Zagreba. Tajanina obitelj vezana je za taj kraj, a kako bismo pokrenuli pivovaru preuredili smo dio starinske gospodarske zgrade u proizvodni pogon u naselju Biškupec Zelinski.

Oduvijek smo voljeli popiti dobro pivo i kada smo putovali, uvijek smo željno isprobavali različite okuse i vrste piva iz različitih podneblja. Tako se polako i rodila strast i ideja da bismo jednog dana mogli kuhati vlastito pivo prema svojoj želji, jer tada u HR nije postojao velik izbor nekomercijalnog piva a kamoli domaćeg crafta. Sva piva su bila slična, po boji, okusu, mirisu i kvaliteti. Glavni majstor pivar je Tomislav Sačer, koji kaže: „Od prvih kreiranih okusa, shvatio sam da i među mojim prijateljima i poznanicima postoji želja i potreba za novim okusima, bojama, mirisima. Svaku novu rundu bilo ih je sve više koji su željeli probati što sam novo napravio. I tako sam prije 7 godina skuhao svoju prvu malu turu od 50l i od tada nisam stao kuhati.“

U to vrijeme Tomislav je radio kao IT-ovac u velikoj korporaciji, a sanjao o vlastitoj pivovari. 2017. smo san pretvorili u poslovni pothvat.  Osnovali smo pivovaru i krenuli u sasvim novu avanturu. Tomislav je majstor pivar i brine o savršenoj ravnoteži okusa, boje i pjene a Tajana brine o administraciji i financijama. Naša vizija je obogatiti tržište novim, zanimljivim okusima craft piva proizvedenim po vlastitim receptima u kojima se na idealan način isprepliću sastojci, okusi, mirisi, boja i pjena i time kod korisnika ostavljaju odličan aftertaste i želju da taj osjećaj nikada ne prestane.

Trenutno proizvodimo dva stila piva, svijetlo ale pivo Bandit i tamno pivo Lucky Stout. Lucky Stout je tamno pivo s bogatim okusom prženog ječma. Ponosi se izuzetnom punoćom okusa, skladnom aromom, gustom kremastom i stabilnom pjenom. Sadrži 5,3% alkohola. Bandit je blond ale pivo koje se ponosi laganim pitkim okusom obogaćenim s pet vrsta ječmenog slada i tri vrste hmelja. Sadrži 4,7% alkohola. U suradnji s jednim ugostiteljem iz Zagreba, za njihovu ponudu radimo kućno pivo Cotton+. Pivo je isto blond ale stila i može se pronaći na dvije lokacije u Novom Zagrebu.

Naša piva su nefiltrirana i nepasterizirana, bez dodataka konzervansa i aditiva što ih čini zdravim osvježenjem u svim godišnjim dobima. Uz proizvod koji nudimo, ponosimo se i vizualnim identitetom koji smo osmislili u suradnji s kreativcem Filipom iz firme Candypepper koji je uspio naše želje i zamisli pretočiti u boje, slova i fontove.

Zanimljivosti:  

Naš sin Maks Juraj rodio se 2016. godine. On nas je potaknuo da i mi „porodimo“ svoje ideje i pretvorimo ih u stvarnost te je tako i nastalo ime Maximus, jer mali ljudi (djeca) ostvaruju velike stvari i ideje.

Osoba za kontakt: Tomislav Sačer
Kontakt mail/telefon: 098 232 368, pivovara.maximus@gmail.com

Ako ste slučajno propustili neku od 57 dosadašnjih priča o domaćim pivovarama – pročitajte ih na sljedećim linkovima:

Sve hrvatske pivovare: 57. Pinjac pub & grill, Žrnovo, otok Korčula

 

https://gastro.24sata.hr/kolumne/sve-hrvatske-pivovare-52-familia-craft-pivovara-kastela-23727


https://ribafish.com/5070-2/ Sve hrvatske pivovare: 55. Vergal, Novigrad

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.