Stara Preša: Znamo gdje će Štef i ekipa (umjesto na Zrinjevcu) ovog Adventa uveseljavati ekipu!

Da ne morate klikati na link, ispred ALU u Ilici, ali ipak kliknite na link da vidite što se sve može finoga pojesti iz Bibine kuhinje u Šenkovcu na Danima okusa hrvatske tradicije, a naravno i hrpa svega drugog finog i domaćeg što obitava na karti

by Ribafish
0 komentar

Priča ide tako da sam preko Zrinjevca jurio na Radio 101 voditi svoju emisiju Klasa Hedonist, a netko se tada iz jedne kućice fino zaderao „Ribafiš, odi sim, ovo moraš probat!“

Tko sam ja da odbijem hranu, pomislih, Štef mi je tada na svojoj kućici Stara Preša uvalio sendvič s buncekom, zeljem i svježe ribanim hrenom, i ljubav je rođena. Kad god bih ulovio mrvu vremena zaletio bih se do ovog rođenog veseljaka i zabavljača makar na domaći gemišt, rakiju, a jednom bogami i na janjeću glavu. Svježe, ukusno domaće, onako kako bi trebao raditi svaki ugostitelj koji drži do sebe.


No, Stojedinice više nema, nema ni Adventa na Zrinjevcu, ali Stara Preša i dalje radi u Šenkovcu, na bregu, okružena kokicama, magarcem, jezercem, starim bačvama, zelenilom i mirisom koji te napadne puno prije nego što si zakoračio unutra. I tako, ovo mjesto gotovo na granici sa Slovenijom i niti pet minuta nakon Laduča Saše Lozara, dom je jednoj sjajnoj domaćoj priči, Bibinoj kuhinji baziranoj na svemu što je zagorsko i fino.

I ove su se godine kao i hrpa lokala širom zemlje uključili u akciju Dana okusa hrvatske tradicije u kojoj se nudi meni po jedinstvenoj cijeni u razdoblju od 15-28. studenog, pa smo odlučili spojiti ugodne s dvije kile s kojima ćemo se vratiti.

Kreću ovogodišnji Dani okusa hrvatske tradicije!


I bilo je tako, sjajno od ulaska u kućicu Ivice i Marice, starinski uređenoj, urednoj i u savršenoj kombinaciji s hranom koja se bazira na juhama (od hrena i goveđa), bunceku sa zeljem i hrenom (ne mijenjaj konja koji dobiva!) i štrudlima i štruklima za desert. To je naravno samo vrh ledene sante svega ukusnoga što ovdje možete pronaći na jelovniku, a gemišt je i dalje lokalni, od susjeda niz brdo.


Obilno, ukusno, domaće, bez kerefeka, najtoplija preporuka za bijeg iz Zagreba i kasniju šetnju obližnjim šumama prema Mariji Gorici, ili shoppingu kao nekad u Dobovi. Imate još samo tjedan dana vremena za menije, pa si vi mislite!


Za kraj, ono što će najviše razveseliti Štefovu vojsku obožavatelja je radosna vijest da je uspio nabaviti kućicu i to u dvorištu Akademije Likovnih Umjetnosti u Ilici malo iza Kačićeve! Pa se vidimo!!!

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku, Ribafish

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.