SMASH 2023 homebrew 5. i 6. svibnja 2023. u pivnici Pivkan u Splitu!

Sjajna vijest za sve ljubitelje piva, teće po redu međunarodno pivsko natjecanje SMASH 2023 homebrew održat će se u pivnici Pivkan u Splitu, a organizatori su pripremili nezaboravan program za sve posjetitelje

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža otkrili su nam da je prošla godina bila iznimno uspješna, s prijavama iz cijele regije (Slovenija, Bosna, Srbija i Hrvatska), a ove godine natjecanje je postalo interkontinentalno. Na dan otvaranja prijava natjecanje je stiglo rekordnih 60 prijava, a osim iz regije prijavili su se natjecatelji iz Brazila, Izraela, Švedske i Poljske. Zbog ograničenog kapaciteta prostora u kojem se SMASH održava, isti dan su prijave morali zatvoriti.

Program započinje u petak, 5. svibnja SMASH 2023. s Split Beer Festomdruženjem profesionalnih pivara, čije će se pive i točiti na točionicima. Svoj dolazak najavili su predstavnici velikih craft pivovara Brlog, Garden, Mlinarica, Pulfer, TapB, Varionica, Zmajska Pivovara i dvije pivovare iz Srbije, Beer Cuz i Dogma. Svaka od navedenih pivovara donijet će svoje specijalne nove pive, a da bi bilo dovoljno da ih svih probaju prodavati će se samo po količini od 3 dcl. To će vam omogućiti da probate što više piva i uživate u različitim okusima i aromama.

U subotu, 6.svibnja, od ranih jutarnjih sati odvijat će se suđenje prijavljenih piva, a svečano proglašenje SMASH 2023 pobjednika i dodjela nagrada bit će u 19 sati u Pivkanu. Podsjećamo, na SMASH natjecanje svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma i jednom vrstom hmelja (single malt & single hop), po izboru organizatora, isključivo kod kuće. Ove godine kuha se American IPA s ječmom po izboru i SABRO hmeljom.

Poduzete su mjere kako bi se osiguralo pošteno i anonimno suđenje. Pobjednici natjecanja nagrađivat će se medaljama za 1., 2. i 3. mjesto, dok će sponzorske nagrade biti dodijeljene i za 4. mjesto. Ovo je natjecanje koje se može pohvaliti bogatim nagradama koje nisu uobičajene za pivska natjecanja. Ova pivarska četvorka sama je sudjelovala na različitim domaćim i europskim natjecanjima te je njihova vizija bila da SMASH natjecanje postane još veće i međunarodno priznato, stvarajući nova prijateljstva i šireći kulturu craft pivarstva.

U subotu, za sve goste osigurali su SMASH čaše za pivo po cijeni od 25 EUR. S kupljenom čašom moći ćete neograničeno kušati preko 20 kućnih piva koja će biti na točionicima, a osobno će ih točiti kuhari koji su ih skuhali. Bit će tu različitih i zanimljivih stilova, tako da će svi ljubitelji piva pronaći nešto po svom ukusu. Na kraju večeri čašu možete ponijeti kućama kao suvenir. Također, u Pivkanu će biti dostupna i druga pića i naplaćivat će se posebno.

Uz ukusno pivo, bit će tu i DJ glazba. Zato, ne propustite ovaj nezaboravan događaj! Vidimo se 5. i 6. svibnja u pivnici Pivkan u Splitu!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.