SIMULTANKA u zadarskom Brlog Brew Baru – promocija šaha za klince

by Ribafish
0 komentar

U Brlogu se održava jako zanimljiv event u srijedu 08.09. (18h) – tamo se ljudi dobre volje amaterski natječu u šahu protiv prvaka Hrvatske Saše Martinovića. On igra simultano na 20 tabli, dakle protiv 20 timova, redom amatera ili znatiželjnika!

Službena objava:

Simultana partija šaha s prvakom Hrvatske – zaigraj i osvoji hrpu pive!

Jesi li dovoljno hrabar zaigrati s šahovskim velemajstorom i prvakom Hrvatske? Izazivamo tvoju ekipu i tebe da dođete u Brlog na simultanu partiju šaha i iskušate srećom protiv Saše Martinovića, a pritom možete osvojiti kul Brlog poklone iii hrpetinu pive 😊

Šahovski Velemajstor i aktualni prvak Hrvatske Saša Martinović, u Brlogu igra simultanku (istovremeno sam na 20 ploča, a za pločama mogu biti i timovi). Na drugoj strani dvorišta međunarodni majstor Patrik Levačić igra šah na slijepo (on ne vidi ploču, a organizator mu usmeno prenosi poteze) protiv zainteresirane ekipe.

Tko može sudjelovati?
Svi amateri i njihovi prijatelji, kao i igrači s rejtingom do 2000. Okupite se u tim s posla, kvarta, obitelji…., ili dođite sami i zabavite se uz šah i pivo! Biti će ležerno, kako to samo Brlog zna!

Kako?
Potrebno se prijaviti na email organizatoru i sucu Veljku Šagiju na veljkosagi1@gmail.com s (poslati podatke: naziv vašeg tima, ime i prezime nositelja, mobitel, broj članova tima). Zabranjeno je korištenje mobitela za vrijeme igre. Na terenu će biti i međunarodni majstor Patrik koji će prezentirati kako se to igra na slijepo.
Nakon igre opuštamo se uz neki roštiljčić, klinci igraju dječji šah i šaraju kredama po stejđu, a mi veliki se zabavljamo uz pivo. Primamo maksimalno 20 timova, moguće je upasti u zadnji čas ukoliko netko odustane, a može se i priključiti postojećem timu.

Kotizacija za simultanku u svrhu nabave šahovskih satova za dječji šahovski klub Casper iz Zadra: 100 kn ili donacija po po timu, plaća se prilikom dolaska na natjecanje. Od svih prikupljenih sredstava kupit će se šahovski satovi za klub.

Zašto baš šah?
Najveće vrijednosti koje djeca steknu kroz školu šaha su razvoj logike, strateškog razmišljanja, strpljenja, odgovornosti i osobito samopouzdanja. Veljko Šagi, osnivač kluba, benefite igranja šaha od vrtičke dobi opisuje ovako: “Zamislite, kad dijete od 6 godina sve ukućane i susjede s lakoćom pobjeđuje u bilo čemu. Koliko to utječe na djetetovo samopouzdanje! I onda zamislite, da je to upravo šah.”

Znači Šagi je lik koji klince od treće godine uči šah, da bi ga sa 8 godina pobjeđivali. Kada se to desi, on transferira klince svom sinu koji ih priprema za natjecanja i trenira u drugoj fazi…, a kada i njega prerastu onda trening preuzima Saša Martinović – aktualni prvak Hrvatske i velemajstor. On stvara buduće prvake.

Prije par godina se desilo da je čak dvoje prvaka HR u matematici (iz dvije generacije) došlo upravo iz Šagijevog Caspera. Ovako rano učenje šaha ne stvara samo prvake, ne vadi samo talente za šah, nego je koncept puno puno širi. Djeca se uopće ne moraju oprijedijeliti za šahovsku karijeru, dovoljno je da im ostane ovo gore boldano kao usvojeno i imaju bolje šanse od ostalih za napredak – posebno ističe razvoj samopouzdanja.

Nagrade natjecateljima?
Uspijete li pobijediti našeg velemajstora, osvajate pun kufer piva! Možete ponijeti kufer sa sobom i doslovce ga pretrpati dok ne popuca, ili ćemo zaokružiti cifru pregovorom 😊. Fotografirati će vas mediji i vaših 5 minuta ćemo na sva zvona razglasiti! Završnica se može i snimati i narodno veselje je nenadmašno.
Ne pobijedi li nitko velemajstora, ipak se bira prvo mjesto među natjecateljima i to čistom subjektivnom procjenom Saše – procijeniti će koji je tim pružao najviše otpora i nagraditi ga bogatom pivskom kombinacijom, kao i majicama iz Brloga i rundom na šanku.
Tim koji u najmanje poteza izgubi partiju, osvaja utješnu rundu na šanku

 

Vidimo se u Brlog Brew Baru Zadar!

Facebook event s pravilima: https://www.facebook.com/events/800103160659056

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.