Šampionske titule 33. Bonavite pripale iločkim vinima!

by Ribafish
0 komentar

“Bonavita” je turističko – gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje osnovana je u vinorodnoj Trnavi 1988. godine. Već je na prvom ocjenjivanju, izložbi i kušanju vina bilo 49 uzoraka privatnih vinogradara s područja Đakovštine, Slavonskog Broda i Požege.

Stručno povjerenstvo za ocjenjivanje vina koje rukovodio mr. sc. Zvonko Benašic dodijelilo je 15 zlatnih boca, a šampion je proglasilo traminac berbe 1985. Josipa Zanetija iz Požege.

Unatoč poteškoćama u ovoj „Covidnoj“ 2020. godini, poštujući sve propisane sigurnosne mjere, organizatori BONAVITE i stručni žiri u Trnavi, dosljedno su odradili ocjenjivanje vina na koje je pristiglo čak 157 vina iz Slavonije i Baranje, te su 24.07.2020. svečano i dostojanstveno 33. put u nizu uručili nagrade dobitnicima.

Ukupni šampion 33. BONAVITE su ILOČKI PODRUMI i TRAMINAC IZBORNA BERBA BOBICA 2017, a šampion suhih mirnih vina ILOČKI PODRUMI TRAMINAC VRHUNSKI 2019.

Ispred Iločkih podruma nagrade za „svoja“ šampionska vina, preuzeli su članica Uprave i direktorica sektora vinarstvo i vinogradarstvo, gospođa Vera Zima i mladi enolog Marko Marko, koji je u njenom sektoru već punih 5 godina.
I ostale šampionske titule u Trnavi ponijela su vina hrvatskog Podunavlja s vinogorja Srijem.

To je samo još jedna potvrda izvrsnosti koja ukazuje na činjenicu da se upravo na krajnjem hrvatskom istoku nalaze prvi terroiri vinske Hrvatske među kojima je nedvojbeno PRINCIPOVAC mikroklimatski položaj, apelacija, iliti terroir za velika jedinstvena vina, čiju originalnost i eleganciju potpisuje naša Vera Zima, žena s najvećim brojem osvojenih odličja i titula s najutjecajnijih domaćih i inozemnih vinskih ocjenjivanja.

Rezultate 33. Bonavite možete pogledati na linku:
http://www.bonavita.com.hr/ocjenjena_vina.php?godina=2020

Više o šampionskim vinima Iločkih podruma možete pronaći na:
www.ilocki-podrumi.hr
https://shop.ilocki-podrumi.hr/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.