RokOtok V2: Gdje su i što rade ljudi koji su plivali s nama: Marin Burić

by Ribafish
0 komentar

Kako je ađutant starog frenda došao plivati umjesto njega i kako ga se više nismo mogli riješiti 😊

Čovjek sa dva nadimka, Šlujo i Dida, obećao je doći plivati barem jednu etapu, ali mu se zaredala hrpa poslova, pa je uletio njegov prijatelj, žilava mrcina između Velikog Bleka i mladog Canniggije. Lik se samo stvorio na brodu nakon nekog tuluma i onda smo ga morali loviti lasom jer je puno previše prebrz za naš tempo. Da skratimo, uskoro više nismo mogli bez njega…

Tajna Marinove kondicije je u veteranskom vaterpolu u kojem je prošao pola Europe sa Šlujom, a kako sam i ja jednom zaigrao za njih, veza je gotovo neraskidiva! S Marinom i njegovom ekipom smo plivali i odmarali na Šipanu i Šolti, a i za ovu godinu je najavio povratak i uvijek dobrodošlu pomoć oko istovara i dijeljenja paketa za klince.

Atleta, šarmer, zabavljač i veliki sportaš, Marin je čisto veselje na brodu i sjajan kolega plivač, ako ga uloviš. Pitao sam ga kako se sprema za nove podvige i jedva čekam da se vidimo u prirodnom okruženju!

Marine, koje si ti godište i koliko si bio u profi vaterpolu?

Davne 1983. sam prošao omladinski pogon Mornara, a u profi vaterpolu sam bio otprilike 3 mjeseca, dok nisam shvatio da nema ništa od mene u tom sportu

Kako je danas, za koga igraš?

Danas igram amaterski i mogu reći da je to najljepši dio vaterpolo vijeka, aktivni sam član veteranskog vaterpolo kluba „Stari as“, igramo regionalne veteranske turnire, okušali smo se i na europskom prvenstvu, igram i ljetnu 3. Hrvatsku ligu za VK „Korenat“ iz Dugog rata te memorijalni turnir za VK „Primošten“

U „Primoštenu“ imam jedan nastup i jednu pobjedu, dovoljno da okačim gaćice o klin! Koliko treniraš, odakle ti snaga?

Na bazenu smo dva puta tjedno, a ja još odem malo trčat, vozit biciklu, prije sam išao na boks, krav magu i neke treninge izdržljivosti pa sve to kombiniram kako uvatin vrimena. Uživam igrat picigin, ali sam prošle godine na skijanju slomio ključnu kost pa još moram izbjegavat takav vid rekreacije…

Koja je tvoja poruka mladima da s 50 godina izgledaju kao ti, a ne kao ja.

Imam ja još dosta do 50-e tako da ne bih imao ništa protiv da izgledam kao ti u tim godinama.

Kako to da si nam došao plivati na RokOtok?

Svidila mi se ideja, poklopila lokacija s obzirom da ljeto provodim u Dubrovniku, i onako sam non stop u moru pa zašto ne?

Ima li dovoljno bazena za plivanje u Splitu?

Zasad smo još deficitarni u tom pogledu, no radi se na tome pa se nadam da će nakon europskog prvenstva u vaterpolu biti mjesta koliko poželiš.

Gdje nam se pridružujete ovo ljeto?

Organiziramo masovni dolazak u Brodaricu, imat ćeš kvalitetnu pratnju na toj dionici, ali očekujemo i da ćeš nam se pridružit na memorijalnom turniru „Denis Jurin“ koji će se održati to popodne u Primoštenu.

Također, ja planiram naletit na barem još jednu dionicu, pretpostavljam oko Vrgade s obzirom da na tom ostrvu imamo jako uporište.

Kad me čuju ovi na brodu… Idem se pripremat, izljubi Šluju i hvala na svemu!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.