RokOtok u gostima u Rovinju u OŠ Jurja Dobrile

Zima je gotova, uz treninge i iscrtavanje rute za treću fazu projekta RokOtok, savršeno smo iskoristili priliku što smo pozvani u goste u prekrasan Rovinj!

by Ribafish
0 komentar

Ništa nije slutilo da će gostovanje u Rovinju u OŠ Jurja Dobrile teći po planu. Prvo je pala tona kiše, pa je knjižničarka (i još puno, puno toga) Samanta koja je sve organizirala morala na put u Finsku kroz Erasmus+ projekt S.T.E.P.S. kroz koji sam i pozvan u njihovu školu.

Iva, učiteljica prirode i biologije koja ju je mijenjala se razboljela, baš kao i ravnatelj, i na kraju su me dočekale Sanja, Ivina kolegica i Nataša, školska psihologinja sa sjajnim domarom Massimom i sve je savršeno sjelo na svoje mjesto.

U školi se održavao Tjedan zdravlja kojeg su tamošnji učitelji organizirali kako bi kod učenika kroz različite aktivnosti poticali usvajanje zdravih navika. Hrpa petašića je pristojno i strpljivo čekala da se počnu vrtjeti filmovi i slike s dosadašnjih plivanja i predavanja, a ja sam se polako oslobodio treme od nenastupanja…

RokOtok 2021: Predstavljeni rezultati ovogodišnje najljepše ljetne avanture #RokOtok

I uskoro smo se svi smijali i tražili otoke na karti Hrvatske. Jedno predavanje, jedan školski sat, drugo predavanje drugi, dogovor za sutrašnje čišćenje plaža i Geocaching i odlazak u smještaj.

Kad me Samanta pitala gdje bismo htjeli spavati, rekoh da mi je apsolutno svejedno, samo da imamo krov nad glavom i da se ne ljute na Dživu koji ide s nama u paketu. Sutradan je u mailu napisala da spavamo u Maistrinom Hotelu Lone, na što sam se istovremeno i razveselio i prepao, jer znate Dživu – dobar, blesav i radoznao… ali rekoh, ako smo preživjeli Hilton u Rovinju, možemo i prvi dizajnerski hotel u Hrvatskoj!

Cliju uopće nije bilo neugodno što je stajao kraj četiri Porschea, Dživo je odigrao kao kralj, našao je sunce na tepihu i punio baterije dok sam ja u Školu otišao držati treće predavanje, po meni i najvažnije – ono roditeljima šestaša.

Super reakcije i zaključak da stvarno djeci treba više zraka, prirode i druženja te nakon hrpe dobrih vibracija i zaključaka konačan povratak na noćenje. Wellness ipak nekom drugom zgodom 🙂

U hotelu u sedam ujutro doručak za odlikaše, brutalna jaja na špinatu i panceti, nikako ne propustite probati ako već imate sreće posjetiti Lone… I onda četiri sata čišćenja plaža i pričanja s klincima, pozdrav Bošku, Andreju, Aronu i ekipi koja je našla prvi, a onda i svima ostalima koji su pronašli i drugi Geocache, mislim da su se pelcali 🙂

 Svaka čast ljudima iz škole koji uče djecu bitnim stvarima i veseloj atmosferi tijekom kompletne akcije. Uslijedilo je i zadnje predavanje, ono šestašima, meni osobno najdražim slušačima, jer u duši i ja i dalje imam tih 13 godina. I bilo je prekrasno.

Iako nisu shvatili foru s namigivanjem broda. Ili sam je ja loše ispričao? Nevermind, pljeskalo se, obećalo doći na Krk i Rab i svakako pratiti ovogodišnji RokOtok od 3. srpnja pa nadalje.

Hvala do neba organizatorima, školskom timu, roditeljima i naravno – klincima, na divna dva dana i rekordnih 25.000 koraka tog petka, što je veliki korak za oporavak moje kralježnice od dizanja frižidera (sad bih trebao napisati na ploču Riba više neće dizati frižidere kao Bart Simpson), i najava novih treninga i rasporeda plivanja sljedeći tjedan!

Hvala Rovinježi i svi koji ste se udali i ženili za njih, ovo moramo ponoviti! Pratite projekt #RokOtok!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.